Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIM Speedway Grand Prix Chorvatsko

Fanoušci Zbrojovky vzali VIP sektor útokem, policie zasahovala i u východočeského derby

Policie musela v sobotu řešit problémy s fanoušky na dvou místech. Po východočeském derby Hradce Králové s Pardubicemi policisté zadrželi osm lidí a na místě uložili dvě pokuty. K incidentu došlo také na stadionu druholigové brněnské Zbrojovky, kde byl zajištěn jeden člověk.

Požár na stadionu Hradce Králové v sektoru fanoušků Pardubic
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Brněnští fanoušci se neobrátili proti příznivcům Táborska, s nímž Zbrojovka hrála, ale proti VIP zóně vlastního klubu.

"Zhruba 70 fanoušků se snažilo dostat do sektoru VIP a pořadatelská služba je nedokázala usměrnit. Přizvala ke spolupráci policisty a ti při zásahu s hromadným vedením zatlačili fanoušky zpět. Proti jednomu člověku byly použity donucovací prostředky a byl zajištěn," uvedl mluvčí jihomoravských policistů David Chaloupka.

Fanoušci Zbrojovky nejsou spokojení se způsobem vedení klubu, který vlastní Václav Bartoněk. Ten v současnosti vyjednává o prodeji klubu, jednání však zatím neskončila.

Na novém stadionu v Hradci Králové hořelo

Policisté v Hradci Králové v době utkání s Pardubicemi zaznamenali několik incidentů. "Během zápasu jsme zaznamenali ničení majetku, přičemž po zápase policie provedla úkony k vyhledání a ztotožnění těchto přestupců. Škoda na majetku byla vyčíslena na 25 000 korun," uvedla policejní mluvčí Šárka Pižlová.

V hledišti oba tábory fanoušků používaly mimo jiné pyrotechniku, v sekci fanoušků hostujícího týmu hořelo. "V 80. minutě zápasu v sekci hostí byla použita opět i pyrotechnika, přičemž došlo k zahoření a úmyslnému rozšíření ohně. Zásah hasičů bojkotovali fanoušci pomocí transparentu, bránili hašení požáru," řekla Pižlová.

Po skončení utkání na základě požadavku bezpečnostního manažera zakročila na stadionu policejní pořádková jednotka, a to v sektoru hostí a později v prostoru před stadionem u vstupu pro hosty. "V prostoru před sektorem domácích v 17:30 policisté použili donucovací prostředky proti jedné osobě z řad fanoušků. Policistům se poté podařilo agresivní chování fanoušků uklidnit," sdělila Pižlová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články