Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Fanoušci Sparty neunesli porážku se Slavií a po derby vtrhli na hřiště

Praha – Po osmi letech doma prohráli s rivalem ze Slavie, což po závěrečném hvizdu neunesli. Fanoušci Sparty po prohře 0:2 vtrhli na hrací plochu a musela je zahnat policie. Fotbalisté stačili utéct do útrob stadionu. Fandové zároveň volali po odvolání trenéra Zdeňka Ščasného. Pokřik "Ščasný ven" zazněl několikrát během druhého poločasu i po závěrečném hvizdu.

Fanoušci Sparty vnikli na hrací plochu po porážce od Slavie
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Fanoušci na to mají právo. Zaplatili si vstupné a chtějí vidět Spartu vítězit. Nezklamali mě. Mě zklamal náš výkon," řekl po utkání Ščasný, který naznačil, že o své budoucnosti bude jednat s vedením klubu. "Ale ne proto, že někdo něco křičí, ale aby to pomohlo mužstvu. Musíme si vyhodnotit, zda mám mužstvu ještě co dát," dodal.

Spartě derby herně nevyšlo. Za celý zápas si nevypracovala pořádnou šanci, branku hostů ohrožovala jen zdálky a standardních situací. Slavia ji převyšovala v důrazu i v kombinaci. Několikrát se tak z tábora sparťanských fandů ozvalo pískání a postupně i pokřik "Bojujte za Spartu", kterým dávají najevo nespokojenost s výkonem týmu.

Pětkrát volali i po konci Ščasného a po závěrečném hvizdu několik desítek fanoušků vtrhlo na hrací plochu. Fotbalisté tak místo děkovaček museli utéct do kabin a na hrací plochu vběhli těžkooděnci, kteří fanoušky zahnali zpět.

Někdo zařval, ať běžíme ze hřiště. Nic dramatického to nebylo. Věřím, že by nám nic neudělali," řekl gólman Sparty Tomáš Koubek. "Fanoušci nás povzbuzovali dobře celý zápas. Prohráli jsme derby, tak se není čemu divit, že tak reagovali," dodal kapitán Sparty David Lafata.

Fanoušci pak policisty zaházeli pyrotechnikou, což vznítilo jednu z reklam a u hlediště vznikl požár, který hasiči rychle uhasili. "Nelekli jsme se, byli tam policisté. Já to ani pořádně neviděl. Zalezli jsme do stadionu a ani nevím, co se na hřišti dělo," popisoval záložník Slavie Antonín Barák.

Fanoušci tak narušili i pozápasové děkovačky. "My jsme si ji ale i tak užili. Sice opožděně, ale užili," dodal Barák s tím, že se hráči Slavie následně na hřiště vrátili, aby se svými fanoušky výhru oslavili.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články