Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Fanoušci budou na ME v ochozech i v Itálii, tamější vláda povolila jejich přítomnost v Římě

Utkání fotbalového mistrovství Evropy, které se uskuteční na Olympijském stadionu v Římě, se odehrají s příznivci na tribunách. O rozhodnutí italské vlády, jež umožní naplnit kapacitu minimálně z 25 procent, informoval národní svaz.

Fanoušci na Stadio Olimpico v Římě
zdroj: PA autor: Marco Iacobucci / IPA

Euro se mělo původně uskutečnit loni, ale kvůli pandemii koronaviru bylo o rok odloženo. Turnaj odstartuje 11. června a bude se hrát ve dvanácti evropských městech. Osm z nich přítomnost fanoušků na stadionech přislíbilo už dříve včetně Glasgow a Londýna, kde bude hrát česká reprezentace.

Nyní se k nim připojila Itálie. "Schválení příznivců na zápasech mistrovství Evropy vládou je skvělá zpráva a okamžitě o tom informujeme UEFA," uvedl šéf italského svazu Gabriele Gravina v prohlášení. "Itálie ukázala odvahu v boji s pandemií a také snahu bezpečně a s jasným plánem se vrátit k normálnímu životu," dodal.

Řím přivítá tři zápasy základní skupiny včetně zahajovacího střetnutí mezi Itálií a Tureckem a také jedno čtvrtfinále. O přítomnosti fanoušků na zápasech musí ještě rozhodnout Mnichov, Bilbao a Dublin. UEFA jim dala čas vyjádřit se do 19. dubna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články