Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fanoušci Baníku způsobili při cestě do Jablonce tři incidenty

Jablonec nad Nisou - Tři incidenty způsobili dnes fanoušci Baníku, kteří přijeli do Jablonce nad Nisou na ligový fotbalový zápas. Policie při nich pět lidí zadržela, informovala jablonecká policejní mluvčí Ludmila Knopová. První incident se odehrál již při cestě vlakem mezi Jičínem a Semilami. Fanoušci zaútočili na policejní doprovod, tři z nich zadržela policie. "Případ prošetřují semilští policisté," uvedla mluvčí.

Dva fanoušky pak zadržela policie u jablonecké přehrady poté, co napadli jiného muže. Jeden z nich čelí obvinění z trestného činu výtržnictví, druhý se dopustil přestupku, protože se odmítl policistům legitimovat. Třetí šarvátka se stala na vlakovém nádraží, kde se fanoušci začali mezi sebou přetahovat o klubové šály. "Problém jsme vyřešili na místě domluvou a blokovými pokutami," poznamenala mluvčí.

Dvěma spoji přicestovalo po železnici na utkání přes 110 fotbalových příznivců. Policie je po zápase odvezla v autobusech od stadionu zpátky k vlaku. "Někteří jsou ještě ve městě a jejich pohyb kontrolujeme," dodala Knopová.



Policie vyhodnotila ligový zápas jako rizikový a přijala kvůli němu mimořádná opatření. Zcela uzavřená byla Vrkoslavická ulice, v Turnovské ulici se zase nesmělo parkovat. Do města se sjely desítky policistů včetně pořádkových jednotek z Liberce, Děčína a Krajského ředitelství v Ústí nad Labem. Posílena byla ochranka na stadionu, v pohotovosti byly také městská policie, hasiči a záchranáři. Policie podle Knopové hlídkovala i v centru města a okolí stadionu. 

V Jablonci stejně jako v sousedním Liberci mají s ostravskými rowdies své zkušenosti. Při podzimním utkání v Jablonci před dvěma lety vhodil jeden fanoušek Baníku na hřiště během zápasu dva dělbuchy a další pak napadl policisty. Další dva incidenty řešili policisté ještě před utkáním, kdy fanoušci Baníku napadli jablonecké příznivce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články