Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIM Speedway Grand Prix Chorvatsko

FAČR v prosinci rozhodne, co se Strahovem. Sparta nabízí národní stadion

Co bude se Stadionem Evžena Rošického v Praze na Strahově? O tom má začátkem prosince rozhodnout Fotbalová asociace ČR. Oznámil to její předseda Petr Fousek. Ve hře je osm nabídek, včetně návrhu Sparty vybudovat tam národní stadion. Asociace ale zatím upřednostňuje bankovní řešení.

Stadion Evžena Rošického
zdroj: ČTK

FAČR na konci září uhradila závazky spojené se stadionem Evžena Rošického, které měl k České unii sportu (ČUS) a Českému atletickému svazu (ČAS). Nabídky na úvěr poskytly vedle bank i finančně nejsilnější české kluby Sparta a Slavia.

Sparta nabídla, že na místě současného stadionu vybuduje národní stadion s minimální kapacitou 30 tisíc míst, na němž by vedle Sparty hrála i reprezentace.

"Je to kontinuální proces, dál se situací zabýváme. Vyhodnocujeme situace u nabídek, které máme. Hledáme pochopitelně nejvýhodnější řešení pro FAČR. Zatím jsme neprovedli žádné konečné rozhodnutí. Až to uděláme, média s tím seznámíme. Horizont je začátek prosince," řekl Fousek na tiskové konferenci po zasedání výkonného výboru FAČR.

"Nabídek je osm. Probíhající jednání nám nedovolují je komentovat. Jsme rádi, že můžeme vybírat z několika možností. Nechceme komentovat jednotlivé parametry nabídek a jejich váhu. Výkonný výbor ale určitě preferuje bankovní nabídky před nebankovními," uvedl Fousek.

Zatím také stále není rozhodnuto o tom, kdo bude na pozici sportovně-technického ředitele, kterou chce FAČR po červnové změně ve vedení zřídit. "Na první pohled se může zdát, že to trvá déle, ale my chceme vybrat dobře. Je to pozice, na kterou jsou kladeny nějaké nároky. Zatím není možné mluvit o konkrétních jménech ani o počtu kandidátů. Předpokládám, že do konce roku bychom měli být schopni to vyřešit, ne-li dříve," prohlásil Fousek.

Výkonný výbor také vzal na vědomí aktuální ekonomické informace a schválil aktualizaci rozpočtu FAČR na letošní rok. "Došlo k určitým korekcím, ale rozpočet je stále koncipován jako vyrovnaný," konstatoval Fousek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články