Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Extrenér Fiorentiny Rossi se omluvil za skandální napadení vlastního hráče

Florencie (Itálie) - Odvolaný trenér fotbalistů Fiorentiny Delio Rossi po skandálním napadení vlastního svěřence požádal italský klub i fanoušky o prominutí. Na tiskové konferenci se dnes omluvil za to, že se nechal vyprovokovat.

Rossi útočí na Ljajiče
zdroj: ISIFA

"Omlouvám se za mou reakci. Udělal jsem chybu a zaplatil za ni, ale byl jsem vyprovokován. Mám za sebou příšernou noc," litoval dvaapadesátiletý kouč. Když srbského záložníka Adema Ljajiče stáhl ve středečním ligovém zápase s Novarou brzy ze hřiště, Ljajič mu ironicky zatleskal, načež ho Rossi na lavičce napadl.

Trenér dostal o pár hodin později vyhazov a dnes veřejně zpytoval svědomí. Své chování označil za "politováníhodné, ale pochopitelné a lidské". Vyprovokoval ho nedostatek respektu Ljajiče k jeho osobě, rodině i celému týmu.

Na obranu kouče, jemuž italské deníky daly jméno "Delio Rocky", se postavili rodinní příslušníci. Podle bratra Alfreda byl chvíli po incidentu ze svého vlastního chování v šoku. "Hluboce se stydí. Vůbec o tom není schopen mluvit," prohlásil Alfredo Rossi.

Trenérův syn se také snažil vylepšit obraz svého otce. "Není to žádné monstrum," prohlásil. "V životě mě nikdy neudeřil, vůbec nechápu, co se mu stalo," dodal.

Než se podařilo dalším fotbalistům a členům realizačního týmu Rossiho odtáhnout, uštědřil Ljajičovi několik ran. Podílu viny si je vědom i samotný srbský fotbalista, který rovněž požádal mužstvo a fanoušky o prominutí. "Udělal jsem obrovskou chybu, ale jeho reakce byla nepochopitelná. Šokující," řekl dvacetiletý hráč.

Rossi navíc od vedení soutěže dostal zákaz činnosti na tři měsíce a incident měl dohru i pro klub. Fiorentina musí zaplatit pokutu 15 000 eur za to, že fandové Ljajiče při odchodu z trávníku "etnicky urazili".

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články