Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Extraligové kluby spojí síly s fotbalovou LFA. Chtějí bojovat o podporu

Při řešení dopadů koronavirové krize se rozhodli spolupracovat.
Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK) se nově dohodla na vzájemné podpoře a pomoci s Ligovou fotbalovou asociací (LFA). Po mimořádné valné hromadě APK v Praze o tom informoval její viceprezident Prokop Beneš.

Předseda Ligové fotbalové asociace (LFA) Dušan Svoboda (vlevo) a výkonný ředitel LFA Tomáš Bárta (vpravo)
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Zástupci extraligových klubů se mimořádně sešli kvůli současné nejisté situaci a hrozbě dalších restriktivních opatření v rámci boje s covidem-19, která pro ně mohou znamenat zvýšené finanční nároky. S ohledem na společná témata před starty ligových ročníků uzavřely APK a LFA memorandum o spolupráci, jež valná hromada na setkání odsouhlasila.

Jedním z hlavních témat, která obě profesionální soutěže spojují, je ekonomická stránka. Hokejová a fotbalová liga budou proto usilovat společně o získání podpory pro profesionální sport v důsledku protiepidemiologických opatření.

"Profesionální sport stojí před třemi zásadními body. Těmi jsou účast diváků v hledištích, karanténní opatření i jejich dopad na průběh soutěže a kompenzace za drasticky snížené počty diváků a další újmy," uvedl Beneš.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejová extraliga potřebuje šetřit

Podporu ze strany státu vidí jako logickou. "Profesionální soutěže dvou nejvýznamnějších sportů nejsou jen sportovní aktivitou a zábavou, ale rovněž významnou ekonomickou aktivitou, která do veřejných rozpočtů přispívá částkami v řádech miliard korun," zdůraznil Beneš.

Přes řadu problémů a otázek, na něž v současnosti není jasná odpověď, kluby hokejové extraligy věří, že nový ročník domácí nejvyšší soutěže začne ve stanoveném termínu v pátek 18. září.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články