Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Nešťastný vstup. Oslabená Sparta prohrála s Lille 1:4

Sparta se nevrátila po tříleté pauze do Evropské ligy šťastně, nestačila na rozjeté Lille a podlehla mu 1:4. Utkání ovlivnilo vyloučení Ladislava Krejčího v 23. minutě. Yusuf Yazici vstřelil hattrick, poprvé se trefil těsně před přestávkou. Bořek Dočkal po pauze srovnal, ale pak už se prosadili pouze hosté. Skóroval také Nanitamo Ikoné.

Ladislav Krejčí inkasuje červenou kartu
zdroj: ČTK/AP

"Hráčům jsem poděkoval, protože i přes nepříznivý výsledek se snažili a z toho pohledu jim nejde nic vytknout. Kromě začátku, kdy nás soupeř překvapil, tak jsme dobře kombinovali, dostali jsme se do hry, ale vyloučení to celé zhatilo. Mohli jsme hrát jen ze zatažené obrany a na protiútoky," zhodnotil smolný duel trenér Sparty Václav Kotal.

Sparta nastoupila v neobvyklé sestavě, protože kvůli zranění chyběli stopeři Čelůstka, Plechatý, Hancko a Štetina. Jen mezi náhradníky zůstal útočník Hložek, který prodělal nákazu koronavirem. V obraně tak nastoupili mimo jiné Lischka s Ladislavem Krejčím mladším a poprvé od příchodu z Turecka dostal šanci v záloze Pavelka.

Letenští kvůli reprezentační pauze a následnému přerušení české ligy kvůli koronaviru nastoupili k prvnímu zápasu od 3. října a bylo to znát. Lille si v úvodních minutách vypracovalo hned několik vyložených příležitostí. Dvě střely Ikoného v poslední chvíli zblokovala obrana a David zblízka minul odkrytou branku.

Rozhodující moment –⁠ červená karta

Sparta postupně vyrovnala hru, ale ve 23. minutě dostala její improvizovaná obrana další ránu. Ladislav Krejčí mladší stáhnul za rameno unikajícího Davida a byl vyloučen. Lille početní převahu využilo v nastavení, kdy se trefil Yazici. Poté se ještě o rozruch postaral rozhodčí Strukan, když po faulu Bradariče odpískal penaltu, ale po poradě s asistentem rozhodnutí změnil a Sparta pouze rozehrávala přímý kop.

Trenér Kotal do druhého poločasu místo Juliše poslal Hložka a mladý útočník se okamžitě odvděčil přihrávkou na vyrovnávací gól. Vindheim utekl po křídle, přihrál Hložkovi, který poté patičkou našel volného Dočkala a kapitán Sparty střelou do protipohybu gólmana vyrovnal.

Lille však ukázalo, že nevede Ligue 1 náhodou a vedení si vzalo zpět. Po hodině hry se hlavou prosadil Yazici, na 3:1 chvíli nato zvýšil Ikoné a po chybě Matěje Hanouska v rozehrávce završil Yazici střelou do odkryté branky v 75. minutě hattrick. Lille se tak po 17 zápasech dočkalo v evropských pohárech výhry.

Sparta, která se ve druhém utkání ve skupině za týden představí na stadionu AC Milán, mohla v závěru ještě snížil. Karabec našel ve vápně Polidara, ten ale z voleje zamířil jen do hostujícího brankáře Maignana.

Sparta Praha - Lille 1:4 (0:1)

Branky: 47. Dočkal - 45.+1, 60. a 75. Yazici, 66. Ikoné. Rozhodčí: Strukan - Parica, Jakšič (všichni Chorv.). ŽK: Heča, Sáček, Dočkal - Botman, Bradarič, Sanches, Bamba. ČK: 23. Ladislav Krejčí II (Sparta). Bez diváků.

Sparta: Heča - Sáček (90. Minčev), Lischka, Ladislav Krejčí II, Hanousek (90. Vitík) - Trávník (78. Karabec), Dočkal, Pavelka - Vindheim, Juliš (46. Hložek), Moberg-Karlsson (74. Polidar). Trenér: Kotal.

Lille: Maignan - Pied, Fonte, Botman (78. Soumaoro), Bradarič (63. Mandava) - Ikoné, Xeka, Soumaré, Bamba (78. Arajúo) - Yazici (80. Weah), David (63. Yilmaz). Trenér: Galtier.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články