Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Začíná to být směšné, komentoval bývalý reprezentant Jenas trápení Arsenalu

Slavii čeká legenda. Arsenal má přízeň mnoha českých fanoušků hlavně poté, co jeho dres oblékal deset let Tomáš Rosický a kratší čas i gólman Petr Čech. Nemá smysl teď vyjmenovávat počty trofejí, které slavný celek získal, a hráče, kteří jeho dresem prošli, ale důležité je, že "Kanonýři", kteří začnou na Emirates Stadium boj o semifinále Evropské ligy se Slavií, teď neprožívají zrovna nejlepší časy. Přímý přenos odvysílá ČT sport a web ctsport.cz ve čtvrtek od 20:30.

Utkání Arsenal - Liverpool
zdroj: ČTK/AP

Fanoušci vzpomínají na lepší časy "kanonýrů", kteří jsou osm kol před koncem Premier League až desátí se ztrátou devíti bodů na pátou Chelsea, držící poslední místo zajišťující účast v evropských pohárech.

Teď v klubu nejspíš s povzdechem vzpomínají na Arséna Wengera, francouzského kouče, jenž tým vedl neskutečných dvaadvacet let do roku 2018, třikrát s ním vyhrál Premier League a ve dvaceti sezonách neskončil hůř než čtvrtý.

Jenže od té doby už má celek druhého trenéra. Unai Emery, který dovedl tým na osmé místo, skončil po roce a nyní se zatím marně snaží o restart Arsenalu devětatřicetiletý Španěl Mikeal Arteta.

A také se nezdá, že by měl zatím úplně jasno, kam s Arsenalem směřuje. To potvrdil i jeho hlas po vysoké domácí víkendové porážce 0:3 s Liverpoolem. "Byli mnohem lepší než my v každém ohledu. Odpovědnost je na mně, omlouvám se fanouškům," citovala bbc.com rozčarovaného kouče. "Klesli jsme opravdu hluboko a moje práce je hru pozvednout," dodal.

Jermain Jenas, bývalý anglický reprezentant, hráče Arsenalu zkritizoval. "Neviděl jsem na nich, že by chtěli opravdu hrát, nabízeli se nebo pomohli jeden druhému," konstatoval a směrem k Artetovi vzkázal: "Fanoušci Arsenalu už toho začínají mít dost. Dostává se to do bodu, kdy to začíná být směšné."

Ani český pohled na současný Arsenal není příliš lichotivý. "Dřív měl Arsenal daleko stabilnější formu. Těžko říct, co se v tom týmu děje. I u těchhle velkých mančaftů se stává, že mají horší období, ale nečekal jsem, že půjde až takhle dolů," říká bývalý reprezentant Tomáš Řepka, který v Anglii odehrál šest sezon za West Ham. "Třeba po nich chce trenér Arteta nějaké to tiki-taka a nesedí jim to," uvažuje nahlas.

Nyní má Arsenal za sebou tři zápasy bez výhry – po porážce 0:1 s Olympiakosem Pireus v odvetě osmifinále Evropské ligy (která však po výhře 3:1 v Řecku, neznamenala vyřazení), remíze 3:3 s West Hamem, s nímž už prohrávali 0:3, a domácí porážce s Liverpoolem, si bude zástupce hrdého Albionu chtít spravit náladu v Evropské lize. V ní už předloni sahal po triumfu, ale ve finále padl s Chelsea 1:4.

Zdroj
BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články