Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Touchdown

Viktoria se těší na atmosféru v Edinburghu a řeší, kdo nahradí Hranáče

S minimálním vedením 1:0 odletěli k odvetě závěrečného 4. předkola Evropské ligy do Skotska fotbalisté Viktorie Plzeň. O důležitosti utkání svědčí i fakt, že Plzeňští odcestovali už dva dny před utkáním s Heart of Midlothian. Trenéři českého týmu budou v Edinburghu kromě jiného řešit, kdo nahradí klíčového obránce Robina Hranáče, který minulý týden přestoupil do německého Hoffenheimu.

Daniel Vašulín z Plzně se raduje z gólu
zdroj: x.com/FC Viktoria Plzeň

Západočeši se musejí vyrovnat s tím, že mezi úvodním a odvetným zápasem přišli o režiséra obrany. "Je to fotbal, tyhle věci se v něm stávají. Takže pro nás je úkol nahradit Robina a jeho kvality," řekl před odletem do Edinburghu asistent trenéra Marek Bakoš.

Ale přiznal, že nic snadného to není. "Je to určitě zásah, protože Robin tu odehrál kompletní ročník a odváděl skvělou práci. Dostal se do reprezentace a vyvrcholilo to přestupem. Chceme být pevní, chceme, aby nás to co nejméně trefilo. Myslím, že ti, kteří ve čtvrtek nastoupí a mohli by být i eventuálně jeho náhradníky, jsou připraveni a popasují se s tím dobře," doplnil někdejší slovenský útočník.

Hranáče by ve stoperské trojici ve čtvrtek mohli nahradit obvyklý krajní bek Milan Havel či uzdravený kapitán Lukáš Hejda, který ale dosud v sezoně za A-tým neodehrál ani minutu.

"Je tam víc možností, nám se to samozřejmě nějak vyjasnívá. Myslíme na to od té chvíle, co jsme se začali připravovat na zápas. Varianty tam jsou. Hejdis s námi trénuje, je připravený, odlétá s námi. Je to určitá alternativa, aby tam naskočil. Ale je jich víc a vyhodnotí se to až těsně před zápasem," podotkl Bakoš.

Připustil, že Viktoria se s Hranáčem neloučila lehce. "Nebylo to nic jednoduchého. Na druhou stranu – takovéhle nabídky nebývají úplně často. Pracoval celý ročník, odvedl fantastickou práci pro Plzeň, Českou republiku a jeho výkonnost šla vysoko. Takže je to i ohodnocení plzeňských hráčů, že se o ně kluby zajímají. Není to jen Robin," řekl Bakoš.

Je pravděpodobné, že se Viktoria pokusí získat za Hranáče náhradu. "Momentálně je pro nás jen zápas s Hearts, na to se soustředíme. To je pro nás priorita. Co bude potom, v pátek, v neděli a následující týdny, to ukáže budoucnost," uvedl Bakoš.

Jeho týmu by stačila k postupu do hlavní fáze Evropské ligy v Edinburghu i remíza. "Čeká nás velký zápas, protože atmosféra na stadionu Hearts je neuvěřitelná. Všichni hráči se na to těší. Není to tak, že bychom se toho báli. To by byl náš problém. Samozřejmě očekáváme, že to od soupeře bude malinko jiné než v Plzni. Očekávám, že se do nás bude víc tlačit," řekl Bakoš.

Viktoria si nechala odložit ligový zápas a o víkendu nehrála. "Mohli jsme se koncentrovat na toho soupeře, kluci si mohli oddychnout. Přišlo nám to vhod. Jsme rádi, že jsme se mohli připravovat na odvetu delší dobu, že jsme mohli nastudovat videa a být připravení na sto procent," uvedl Bakoš.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články