Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Vaclík rozesmutnil Slovan a zachránil Olympiakos v penaltovém rozstřelu

Drama až do závěrečného pokutového kopu sledovali fanoušci v Bratislavě, kde domácí Slovan srdnatě vzdoroval favorizovanému Olympiakosu. Nakonec ze stadionu odcházeli zklamaní, protože jejich "miláčci" nezvládli rozhodující rozstřel. Z postupu do závěrečného předkola Evropské ligy se proto radoval mimo jiné český reprezentační brankář Tomáš Vaclík. Po prodloužení svítil na ukazateli skóre výsledek 2:2.

V play-off o postup do skupinové fáze Olympiakos čeká kyperský Apollon Limassol. Slovan se ve stejné fázi Evropské konferenční ligy utká s bosenským týmem Zrinjski Mostar.

Po úvodní remíze 1:1 se tentokrát čekalo na první branku do 54. minuty, kdy se trefil Zinckernagel. Ve čtvrté minutě nastavení ale poprvé překonal Vaclíka po signálu z rohového kopu Šaponjič. Vzápětí dostal druhou žlutou a následně červenou kartu Abena a domácí hráli celé prodloužení o deseti.

Přesilovku využil Camara, ve 108. minutě však hlavou znovu srovnal Green. Hned v první sérii rozstřelu navíc selhal Kunde a řecký velkoklub byl po vypadnutí z předkola Ligy mistrů s Maccabi Haifa blízko dalšímu zklamání.

Vaclík vystihl směr prvních dvou pokusů, uspěl ale až v souboji dvou bývalých sparťanů se záložníkem Kuckou, jenž vysoko přestřelil bránu. Vítězný zákrok si reprezentační jednička připsala v páté sérii proti Čakvetadzemu. Valbuena vzápětí s jistotou stvrdil postup.

Odvetná utkání 3. předkola fotbalové Evropské ligy:

Mistrovská část:
HJK Helsinky - Maribor 1:0 (0:0), první zápas 2:0, postoupil HJK.
FC Curych - Linfield (Sev. Ir.) 3:0 (2:0), první zápas 2:0, postoupil Curych.
Dudelange (Luc.) - Malmö 2:2 (0:0), první zápas 0:3, postoupilo Malmö.
Slovan Bratislava - Olympiakos 2:2, na pen. 3:4, první zápas 1:1, postoupil Olympiakos.

Hlavní část: Partizan Bělehrad - AEK Larnaka 2:2 (1:0), první zápas 1:2, postoupila Larnaka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články