Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Úspěchy Slavie zvyšují prestiž i cenu celého českého fotbalu, shodují se Nehoda a Komňacký

To je jízda. Slavia si klestí cestu k evropským výšinám – po Leicesteru vyřadila i skotské Rangers v zápase, který se bohužel zapíše do historie několika zákroky patřícími spíš do fotbalu amerického i nesportovní pěstní dohrou jako vystřiženou z vesnického derby Horní Dolní. To ale musí vyšetřit až UEFA.

Ovšem i tak jediná smysluplná čínská investice v Česku naznačuje, že pod dohledem party kolem Trpišovského a Tvrdíka má stále kam růst. Teď právě dorostla do čtvrtfinále Evropské ligy a s úspěchy pražského celku kromě bodů v národním koeficientu roste i prestiž české ligy.

"Takhle pronikavý úspěch a navíc podpořený zajímavou hrou, určitě pomůže," konstatoval zkušený kouč František Komňacký. "Experti sledují i jakým způsobem se ten mančaft k těm úspěchům dopracoval. A tady vidí ohromnou pracovitost, běhavost a týmovost. To je výborný vzkaz pro Evropu, že v Česku je tým, který patří k evropskému nadprůměru a s nímž se musí počítat," dodává.

Trenér, který vedl celky i ve slovenské a ruské lize, je přesvědčen, že z úspěchů celku, jenž opět po letech dělá pražský Eden opravdovým fotbalovým rájem, bude profitovat celý fotbal vezdejší.

"Samozřejmě, že to zvýší především cenu slávistů, ale svým způsobem tím získají na prestiži i ostatní hráči z české ligy, o které bude venku zájem," říká bývalý asistent u národního týmu s tím, že slávistická jízda Evropou, stejně jako například výkony bývalých slávistů Součka s Coufalem ve West Hamu, pomohou zvýšit podíl českých hráčů na evropském fotbalovém trhu.

K tomu už se vyjádřil i bývalý reprezentant a nyní zkušený fotbalový agent Zdeněk Nehoda. "Slavia už nepustí hráče za pět – šest milionů eur, za které se dosud běžně přestupovalo, a to je pro český fotbal jen dobře," řekl.

Komňacký ale hlavně čeká, že díru do fotbalového světa udělá i kouč Slavie. "Čekám, že Jindra Trpišovský bude prvním českým trenérem, který dostane laso z nějakého prestižního klubu a tím otevře cestu ven i dalším českým trenérům," dodal.

Jak je vidět, všechno, jak známo, souvisí se vším a to i ve fotbale. A když se daří Slavii, měli by tedy být rádi i všichni, i sparťani, a naopak.

Co k tomu dodat? Snad jen: houšť a větší kapky. A je celkem jedno, odkud prší. Zvlášť, když evropské poháry přinesly v sezoně do české ligy hlavně zásluhou Slavie v téhle sezoně už téměř 800 milionů korun.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články