Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Stoprocentní Baroš navázal po letech na góly za Galatasaray

Baku – Třetí start a třetí gól. Milan Baroš doposud odehrál ve skupině Evropské ligy dva zápasy za Galatasaray Istanbul v roce 2009 a v obou dal gól. Ve čtvrtek svou bilanci podtrhl trefou za Liberec v Karabachu. Slovanu to však stačilo pouze na remízu 2:2, neboť v 93. minutě inkasoval vyrovnávací gól.

Milan Baroš
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Druhý nejlepší střelec české reprezentační historie se prosadil v 68. minutě dorážkou po střele Egona Vůcha a poslal Slovan do vedení 2:1. "Uhýbal jsem, snažil jsem se nebýt v ofsajdu. Střela Egona byla tečovaná od soupeře, gólman to na poslední chvíli vytáhl z čáry před sebe a já se jen snažil trefit bránu. Dorážka už byla de facto jednoduchá," konstatoval čtyřiatřicetiletý Baroš.

Štěstí při nejrychlejším gólu

Podepsal se i pod první liberecký gól po deseti sekundách, který byl nejrychlejší v historii Evropské ligy. Vystihl totiž rozehrávku soupeře a Jan Sýkora poté skóroval. "Jejich hráč to špatně přihrál. My jsme šli napadat rozehrávku, špatně rozehrál, balon netrefil. Já jsem si to sebral, šel do kličky, trochu se štěstím se to odrazilo k Sykymu a ten to proměnil," vylíčil Baroš.

Je nám líto, video expirovalo.
Všechny góly Milana Baroše v Evropské lize

"Takhle rychlý gól nečekal nikdo. Každý si to jenom přeje, každý říká, že bychom chtěli dát rychlý gól, a nám se to dneska povedlo v rekordním čase. Myslím, že nám pomohl. Je škoda, že jsme je nechali docela brzy vyrovnat. Když jsme byli ve vedení, byli nervóznější a dalo se s nimi hrát líp," litoval Baroš vyrovnávacího gólu v sedmé minutě.

Baroš: Pro bod jsme si jeli a máme ho

Bod navzdory druhé inkasované brance v nastavení bral. "Fotbal je někdy krásný, někdy krutý. Dneska se nám nepovedlo udržet vedení. Ten bod je ale zasloužený. Oni hráli výborně především v první půli. My jsme se jim v druhém poločase trochu víc vyrovnali, začali jsme víc kombinovat a napadat," uvedl Baroš.

"Dali jsme v zápase dva góly, kdybychom měli tři body, bylo by to trošku šťastné. Byly by důležité, ale i bod se může počítat ve finále. Je to první zápas, bod zvenku... Pro bod jsme si jeli a máme ho, takže musíme být spokojeni. I když vyrovnání přišlo v závěru," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články