Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Stoper Limberský? Jiné řešení jsme víceméně neměli, prohlásil zklamaný Vrba

Cesta fotbalistů Plzně v Evropské lize skončila v Záhřebu. Viktoria na úspěch z prvního vzájemného duelu nenavázala a prohrála s Dinamem 0:3, což znamenalo stopku v soutěži. Trenér Pavel Vrba byl zklamaný - sázka na Davida Limberského, jemuž se nepodařil záskok na pozici stopera a mimo jiné inkasoval červenou kartu, nevyšla. "Spousta hráčů odehrála průměrné nebo podprůměrné utkání," hodnotil zkušený kouč. 

Plzeňský trenér Pavel Vrba
zdroj: AP autor: Darko Bandic

Limberský zastoupil ve středu defenzivní linie disciplinárně potrestaného kapitána Romana Hubníka. Pětatřicetiletý levý bek se postavil na stopera poprvé od listopadu 2016, kdy zaskakoval v prohraném duelu skupiny EL na stadionu AS Řím (4:1).

V Záhřebu byl Limberský u všech tří inkasovaných gólů, navíc byl v 87. minutě vyloučen po druhé žluté kartě. "David hrál na postu, na který není zvyklý a který byl pro něj trošku složitější. Určitě je na kraji výrazně lepší, ale my jsme jiné řešení víceméně neměli. Řekl bych, že spousta hráčů odehrála průměrné nebo podprůměrné utkání, takže se nechci k Davidovi vracet," řekl Vrba, jehož tým v odvetě neudržel náskok 2:1 z domácího střetnutí.

"Samozřejmě že Roman Hubník je pro nás hodně důležitý, ale já si myslím, že rozhodla hlavně mnohem větší síla ofenzivy Dinama než naše," dodal bývalý trenér české reprezentace.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Dinamo Záhřeb - Viktoria Plzeň

Úřadující ligový mistr postrádá na začátku jarní části sezony řadu opor, ať už ze zdravotních či disciplinárních důvodů. "Víte moc dobře, že kromě Hubníka nám na postu středního obránce chybí i (Lukáš) Hejda. Prostě to tak je. Budeme se snažit, abychom to, co jsme v Evropské lize pokazili, napravili v té české," uvedl Vrba s výhledem na pondělní dohrávku 22. kola v Opavě.

Za Dinamo se v prvním poločase prosadili Mislav Oršič a Emir Dilaver, po změně stran zvýšil Bruno Petkovič. Plzeňští si za celý zápas nevytvořili prakticky žádnou vyloženou příležitost ke skórování. "Nemyslím si, že jsme neměli vůbec nic, ale hodnocení nechám na vás. Je však pravda, že Dinamo nás vůbec do šancí nepouštělo, hrálo velice důsledně a organizovaně a my s tím měli velký problém," uznal pětapadesátiletý stratég.

Podle něj pomohla Dinamu i masivní podpora diváků na stadionu Maksimir. "Vždy tvrdím, že fanoušek je dvanáctý až třináctý hráč. Dinamo jich včera mělo patnáct."

"Chorvatsko je tím známé, že dokáže vytvořit bouřlivou atmosféru. My to ale dokážeme v Plzni také. Když jsem byl v Ostravě, taková kulisa byla na každém zápase," dodal Vrba.

Chorvatským šampionům bude v dalších kolech Evropské ligy fandit. "Přeji Dinamu, ať vyhraje. Budeme moct tvrdit, že jsme vypadli s vítězem Evropské ligy," zakončil rodák z Přerova, jemuž chorvatští novináři po tiskové konferenci zatleskali.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články