Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia vyhlíží Evropskou ligu. Do 3. předkola jde proti Riu Ave

Praha - Slavii čeká druhý krok na cestě do vysněné základní skupiny Evropské ligy. V 2. předkole s vypětím sil po výsledcích 1:3 venku a 2:0 doma vyřadili outsidera Levadii Tallinn, nyní ve 3. předkole už vyzvou silnějšího soupeře v podobě portugalského celku Rio Ave. Přímý přenos z Edenu sledujte od 18:50 na ČT sport a našem webu.

Slavia před týdnem díky většímu počtu vstřelených gólů na venkovním hřišti postoupila přes Levadii a zároveň si připsala první výhru v pohárech po osmi zápasech. "Brali jsme za povinnost postoupit. Teď si zahrajeme s Portugalci a to je super. Myslím, že budou určitě lepší než Levadia, jak na balonu, tak fyzicky i kompletně technicky. Určitě to pro nás bude těžký zápas," řekl útočník Milan Škoda.

Zatímco Slavia se letos vrací do pohárů po téměř sedmi letech, Rio Ave se na evropské scéně dosud představilo jen v předminulé sezoně, kdy postoupilo do základní skupiny Evropské ligy a tam skončilo poslední. Tým ze země čerstvých mistrů Evropy v 2. předkole nehrál a v Edenu ho čeká soutěžní premiéra v této sezoně.

Šestý celek uplynulého ročníku portugalské ligy má ve svém středu řadu mladíků a spoléhá hlavně na dobrou defenzivu. Ze 14 výher v minulé ligové sezoně sedmkrát zvítězil 1:0 a stejným výsledkem ovládl i generálku na souboj se Slavií proti španělskému Gijónu. V přípravě Rio Ave dokázalo mimo jiné remizovat s FC Porto 1:1.

"Rio Ave není zase tak velké jméno, takže bych řekl, že máme šanci. Potřebujeme ale hrát lépe než proti Levadii. Vím, že jejich tým má svou kvalitu, ale věřím, že ve dvou zápasech je dokážeme porazit," uvedla letní posila Slavie Gino van Kessel, který vstřelil proti Levadii "postupovou" druhou branku.

Předpokládané sestavy:

Slavia: Pavlenka - Mikula, Bílek (Ngadeu), Deli, Bořil - Souček, Hušbauer - Van Kessel, Kenija, Zmrhal (Mihalík) - Škoda.

Rio Ave: Cássio - Nadjack, Marcelo, Vilas Boas, Rafa Soares - Wakaso, Tarantini - Novais, Ribeiro, Dias - Yazalde.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články