Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Slavia měla s Chelsea na remízu, ale v závěru neuhlídala Alonsa

Sen fotbalistů Slavie o semifinále Evropské ligy narušila slavná Chelsea. Ta v prvním čtvrtfinále v Praze zápas neovládla, ale rychlý atak v závěru zakončila vítězným gólem Alonsa. Tým kouče Trpišovského sehrál vyrovnaný zápas, ale po porážce 0:1 bude mít za týden v Londýně v odvetě hodně těžkou práci. 

Čtvrtfinálový duel Evropské ligy Slavia – Chelsea
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Slavia zvolila náročný fotbal. Napadala vysoko hráče Chelsea a ti měli s rozehrávkou problém. Nebezpečný byl také v úvodu zápasu hlavně červenobílý celek. Hned ve druhé minutě po přímém kopu do vápna hostů hlavičkoval v letu Deli půl metru vedle levé tyče Arrizabalagovy branky.

Pak ve dvacáté minutě nasadil k ráně Ševčík, který se vrátil do sestavy Slavie po dlouhém zranění, ale trefil jen místo, kde stál španělský brankář. Hosté naznačili své možnosti až ve 25. minutě, kdy se u vápna Slavie uvolnil Willian, napřáhl a trefil břevno Kolářovy branky.

Pak rozhodčí nejspíš pomohl Pražanům - odpískal ofsajd, když podklouzl Ngadeu, a tím Giroudovi zrušil sólový výlet na gólmana Slavie. Až v závěru první půle se zdálo, že se začala projevovat technická kvalita kádru londýnského celku, ale jen držením míče. Ovšem závěr poločasu už opět patřil domácím.

Po změně stran, po hodině hry přišla na hřiště největší hvězda anglického týmu Hazard a s ním přišly i dvě velké šance Chelsea. Nejdříve Rüdigerovu střelu vyrazil gólman Kolář jen nohou a pak Willian netrefil branku.

Slávisté se však vymanili z tlaku a v 69. minutě Traoré z rychlého protiútoku do otevřené obrany tvrdou střelou hodně protáhl španělského gólmana. Krásnou ránu, do níž se položil ve vápně Chelsea Bořil, pak gólman anglického týmu vyřešil s obtížemi také.

Když už to vypadalo na remízu, přišel útok Chelsea – na pravé straně si vzal míč Willian a poslal přesný centr na nabíhajícího Alonsa, který zblízka zakončil hlavou přesně. Pak už se Slavii přes všechnu snahu vyrovnat nepodařilo.

Slavia Praha - Chelsea FC 0:1 (0:0)

Branka: 86. Alonso. Rozhodčí: Zwayer - Schiffner, Achmüller - Siebert, Stegemann (všichni Něm.). ŽK: Coufal (Slavia). Diváci: 17.484.

Slavia: Kolář - Coufal, Ngadeu, Deli, Bořil - Ševčík, Král, Traoré - Stoch (64. Zmrhal) - Masopust (74. Hušbauer), Olayinka (82. Van Buren). Trenér: Trpišovský.

Chelsea: Arrizabalaga - Azpilicueta, Christensen, Rüdiger, Alonso - Kovačič (68. Kanté), Jorginho, Barkley (75. Loftus-Cheek) - Pedro (59. Hazard), Giroud, Willian. Trenér: Sarri.

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Celkově jsme odehráli výborný první poločas. Druhý byl už trochu s chybami, trošku jsme ztratili výšku hry. Přesto jsme měli dvě velké šance, které jsme neproměnili. Soupeř ukázal dobrou produktivitu. Z jedné šance dal břevno a z druhé nám dal gól, když jsme nezachytili náběh. Celkově zklamání. Věřili jsme, že jsme schopni tady Chelsea obrat o body. Kdyby to skončilo 0:0, tak šance na postup máme dobré. Dohánět ztrátu je samozřejmě složité. Věřím, že jsme schopni dát venku gól. Chelsea hraje trochu jinak venku a doma. Bude i záležet, v jaké nastoupí sestavě."

Maurizio Sarri (trenér Chelsea): "Dobře jsme věděli, že to tady bude hodně obtížné. Že Slavia hraje velmi dobře, hodně agresivně a kontaktně. Byli jsme připraveni na to, že budeme čelit v zápase určitým těžkostem. Byli jsme schopni se tomu dobře postavit a ve druhém poločase jsme byli schopni ještě zlepšit hru. Jsem velmi rád za výsledek, kterého se nám podařilo dosáhnout, a jsem velmi spokojený i s naším výkonem. Musíme si ale dávat před odvetou dobrý pozor, protože soupeř je opravdu nebezpečný. Což ukázal třeba v Genku."

Ondřej Kolář (brankář Slavie): "Je to velké zklamání dostat gól s takovým gigantem takhle na konci. Ale myslím, že se nemáme za co stydět. Teď nemáme co ztratit. Pojedeme si to tam rozdat a věřím, že nám tam nějaký gól spadne."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články