Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Proti tomuhle Arsenalu má Slavia obrovskou šanci, tvrdí Řepka

V Anglii odkopal pět sezon. Bývalý reprezentant Tomáš Řepka už jednou tipoval, že Slavia v Evropské lize postoupí přes Leicester do osmifinále, a nyní říká, kdy jindy by měli Pražané přejít přes Arsenal, když ne teď. "Podle jména to vypadá, že to je pro Slavii na Ostrovech do třetice nejtěžší soupeř, ale výsledky Arsenalu poslední dobou nejsou moc přesvědčivé," říká někdejší stoper, jenž v Anglii odehrál téměř sto sedmdesát zápasů. "Je to hratelné, musí se s tím porvat, a když budou mít malinko štěstí, tak se to může povést," věří. Utkání můžete sledovat ve čtvrtek od 20:30 v přímém přenosu na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Tomáš Řepka
zdroj: ČT24

Muž, který má v CV téměř padesát zápasů za reprezentaci, ale také pěknou řádku červených karet, si ale nemyslí, že by pro Arsenal měl hrát velkou roli fakt, že o víkendu prohrál 0:3 s Liverpoolem.

"Nevím, jestli je to měřítko pro nadcházející zápas. Arsenal ani Liverpool tuhle sezonu nepředvádějí nic moc – takže by se v nadsázce dalo říct, že hrál jednooký s beznohým. Ale zdání klame, v poháru to může zase vypadat jinak – jsou to rozhodně rozdílné zápasy," tvrdí Řepka.

Ani remíza Slavie v Brně, které se pere o udržení v lize, by neměla mít na výkon a sebevědomí Pražanů, kteří na jihu Moravy hráli téměř celé utkání v deseti, nějaký vliv.

"Malinko to možná slávisti můžou v hlavách mít, ale bude to úplně jiný zápas, jiné prostředí. Taky hrajete o něco jiného než v lize. Aspoň já jsem to tak měl, nic z ligy jsem si do pohárů nepřenášel, a myslím, že u těch kluků to bude podobné," vysvětluje Řepka.

Oba týmy nebudou kompletní. Arsenal bude postrádat stopera Luize, který musí na operaci s kolenem, a nastoupit nebudou moci ani stopeři Kúdela a Deli. Hodně nejistý je i start brankáře Koláře...

"To je pro trenéra asi největší komplikace v sezoně. Velký zásah do sestavy, zvlášť když by nemohl hrát ani Kolář. Jsou to dvě stěžejní postavy, ale každý je nahraditelný a věřím, že Trpišovský to zase nějak vymyslí," uvažuje kontroverzní fotbalista, jehož kariéra je v Česku spjatá hlavně s největším konkurentem vršovického celku Spartou.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavii budou na hřišti Arsenalu scházet Kúdela a Deli

Pro toho, kdo v Londýně nově nastoupí do základu pražského celku, by to podle muže, jenž  si zahrál i Serii A za Fiorentinu, neměly být zase tak velké nervy.

"Kdy jindy? Tady ten kluk nemá co ztratit, není nic lepšího než start proti takhle velkému týmu. To ho může posunout v kariéře dál. Slávisti by měli mít v hlavě to, že si jedou zahrát fotbal a nemají co ztratit. Podle toho by měl zápas i vypadat," říká chlapík, který byl vždycky ochotný se o výsledek téměř doslova poprat.

Je přesvědčený, že ve čtvrtek by měla být na straně Slavie výhoda v tom, že není pod tlakem. "Myslím si, že ani její fanoušci a celé to prostředí u nás to nevnímají tak, že Slavia musí za každou cenu postoupit. Měli by do toho jít s čistou hlavou a nebát se," říká Řepka, který v tuzemském fotbale zviditelnil slovo blikanec, nyní už se ale zdá být podstatně klidnější.

Připouští, že v podvědomí hráči samozřejmě mají možnost postupu do semifinále. "To je pak na každém, jak si to dá do hlavy. Nesmějí se tím nechat svázat, protože to by je mohlo taky zabít," dodává a věří, že ve Slavii už vědí, jak si s tímhle poradit.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články