Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Pivarník: Hubník proti Astře nenastoupí, náhradníka teprve řeším

Plzeň - Před trenérem Viktorie leží nelehký úkol. Ve čtvrtek jeho svěřenci změří v utkání Evropské ligy síly s Astrou Giurgiu a čtyři dny nato je čeká klíčový duel domácí soutěže s pražskou Spartou. Těžký program navíc komplikují problémy v obranné složce Plzně. Proti rumunskému mistrovi nenastoupí kapitán Hubník, který stále není fit po zranění v zápase proti Slovácku, a v ideální formě se nenachází ani jeho možní zástupci na pozici stopera.

"Roman Hubník není schopný se zapojit s mužstvem do tréninku, proto nenastoupí," řekl Pivarník před blížícím se zápasem s Astrou. Kouč teď musí rozhodnout, jak absenci opory vyřeší. 

Nasadit už by mohl Jana Baránka, který začal trénovat po nedávné operaci, ale měsíc nebyl na hřišti. Dalšími variantami jsou krajní beci David Limberský a Radim Řezník, který ale také proti Slovácku utrpěl zranění. "Radim Řezník už zkouší trénovat. Je stále den do zápasu, takže situace se mění. Zítra se rozhodnu," dodal kouč Plzně.

V jeho rozhodování by mohla sehrát roli i skutečnost, že v neděli odehraje Plzeň ligový šlágr se Spartou. O něm ale zatím nechce trenér ani slyšet a maximálně se koncentruje na Astru. "Sparta pro nás zatím není téma. Vůbec se o ní v kabině nebavíme. Až v pátek ráno. Není to jen klišé, zajímá nás jen nejbližší zápas, Spartu zatím rozebírají jen asistenti. Sestavu řeším tak, abychom nastoupili v nejsilnějším složení. Dva zápasy ve čtyřech dnech pro nás není nic nového, hráči to jsou schopni zvládnout," odmítl, že by někoho šetřil na Spartu.

Nehodlá totiž podcenit rumunského soupeře, kterému se sice jako obhájci titulu v lize nedaří, ale i tak má sílu. "Z naší strany podcenění nepřijde, protože víme, že je to rumunský mistr, který postoupil do Evropské ligy. Proto musí mít svou kvalitu. Nechceme myslet na to, že se jim v lize nedaří, protože v této soutěži slabých soupeřů není," upozornil Pivarník.

Nejtěžší pro něj prý je odhadnout, v jakém rozestavení Astra nastoupí. "Soupeř totiž rozestavení často mění a my se musíme snažit odhadnout, jak bude hrát. Mají individuálně silné hráče v každé řadě a dokážou tím rozhodnout zápasy," řekl o soupeři.

Je nám líto, video expirovalo.
Pivarník: Astra má svoji kvalitu, ale chceme konečně v EL vyhrát

Zlomí Plzeň rumunskou nadvládu?

Plzeň se pod jeho vedením pokusí zlomit prokletí českých klubů, které v posledních osmi duelech s Rumuny uhrály jen dva body. "Těžko se mi odpovídá na to, proč to proti nim nyní nejde, protože v analýze jsem tak hluboko nešel. Já osobně ale proti Rumunům hrál vždy rád, protože jsme proti nim vždy postoupili. A věřím, že vyhrajeme i nyní a v tabulce postoupíme výše," dodal bývalý hráč Olomouce, Dukly či Rapidu Vídeň.

Za klíčový zápas skupiny ale čtvrteční souboj nepovažuje. "Klíčový ne, ale víme, jak se tabulka vyvíjí. Obrali jsme o bod AS Řím, z Vídně vezeme plusový bod a třetí zápas doma je hodně důležitý a je třeba ho vyhrát. Ale i pokud ho zvládneme, tak budou i další zápasy důležité. Nejklíčovější bude spíše až poslední zápas s Austrií," konstatoval Pivarník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články