Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nemáme se čeho bát. Jsme schopni v Kyjevě vyhrát, řekl produktivní bek Holeš

Víceméně životní střeleckou formou se v současnosti pyšní obránce Tomáš Holeš. Pravý bek Jablonce skóroval v posledních dvou soutěžních duelech, přitom měl doposud bilanci jednoho gólu za sezonu. Pětadvacetiletý fotbalista věří, že by se mohl prosadit i ve čtvrtečním utkání Evropské ligy v Kyjevě. Přestože severočeský klub už ztratil naději na postup, bude se chtít s účinkováním v soutěži rozloučit úspěšně a naladit se na závěrečné podzimní ligové kolo proti Slavii.

Tomáš Holeš z Jablonce v utkání Evropské ligy s Astanou
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Dal jsem dva zápasy po sobě gól, takže se cítím výborně. Kdyby se mi povedlo skórovat i ve třetím, bylo by to super," řekl Holeš.

"Tlačím se pořád dopředu a teď to takhle vychází. I dřív jsem se dostával do šancí, ale nepovedlo se mi to dobře zakončit. Postupem času to tam začalo padat. Když se do příležitostí dostávám častěji, tak pak vím, co v těch situacích dělat," doplnil.

Je ovšem zklamaný, že Jablonec už ztratil v Evropské lize naději na postup a bez ohledu na výsledek v Kyjevě skončí ve skupině poslední. "Samozřejmě to mrzí. Bylo by fajn hrát do posledního utkání o postup, ale tak to prostě je. My jsme nehráli špatně, ale nedělali jsme body," upozornil Holeš.

Jablonec se pokusí na půdě již jistého vítěze skupiny vybojovat první výhru v EL. "Cílem je určitě poprvé zvítězit v Evropě. Rozloučit se tímto způsobem by bylo super," uvedl Holeš.

V prvním vzájemném měření sil remizoval Jablonec doma 2:2, když dokázal smazat dvoubrankové vedení Dynama. "Když budeme hrát tak, jak jsme hráli doma ve druhém poločase, a vyvarujeme se chyb, jsme schopni určitě vyhrát. Nemáme se čeho bát. Víme, že s Kyjevem se dá hrát, dokázali jsme se dostat z výsledku 0:2," konstatoval Holeš.

V Kyjevě už v této pohárové sezoně hrála Slavia Praha, která v odvetě 3. předkola Ligy mistrů prohrála s Dynamem 0:2 a po domácí remíze 1:1 vypadla. "Ten zápas jsem viděl, tam hráli velkou roli i rozhodčí. Ale každé utkání je jiné. Kyjev už má jistý postup, je možné třeba nějaké podcenění. Jedeme tam hrát naplno a věříme, že se to povede," prohlásil Holeš.

Jablonec by se navíc rád dobře naladil na pondělní poslední zápas podzimu s vedoucím týmem české nejvyšší soutěže Slavií. "Zatím se nedíváme na Slavii, teď to neřešíme. Ale určitě kdyby se nám povedlo udělat zítra dobrý výsledek, pak bychom šli na Slavii s větším sebevědomím," podotkl Holeš.

Se spoluhráči si v Kyjevě nevyzkouší den před utkáním stadion, jak bývá zvykem, neboť UEFA do ukrajinské metropole z bezpečnostních důvodů přesunula dnešní duel Ligy mistrů Šachtar Doněck - Lyon. 

"Samozřejmě by bylo lepší, kdybychom si tam mohli zatrénovat. Věděli bychom, na čem budeme hrát. Jsem zvědavý, jak na tom hrací plocha bude. Počasí už není úplně ideální a ještě to bude rozbité z dneška," zakončil Holeš.

Předpokládané sestavy:

Kyjev: Bojko - Kedziora, Kádár, Burda, Mykolenko - Sydorčuk, Šepelev - Verbič, Šarapenko, Cygankov - Besedin.

Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Lischka, Hanousek - Hübschman - Kratochvíl, Trávník, Považanec, Jovovič - Doležal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články