Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Na každou šanci se nadřeme, ale nic nevzdáváme. Doma hrajeme lépe, shodují se Řezník s Hejdou

Už počtvrté z posledních pěti soutěžních zápasů nedali fotbalisté Plzně gól, tentokrát v Bruselu proti Antverpám. Obránce Radim Řezník se domnívá, že hráčům schází lehkost a že se na každou šanci hodně nadřou. Chabá produktivita mrzí i dalšího zadáka Lukáše Hejdu, ale oba shodně věří, že Viktoria domácí odvetu zvládne a zahraje si závěrečné play-off o postup do skupinové fáze Evropské ligy.

Radim Řezník a brankář Plzně Aleš Hruška po inkasovaném gólu od Antverp
zdroj: AP autor: Olivier Matthys

"My se teď na každou větší šanci strašně nadřeme. Bohužel jich nemáme pět šest za utkání. Musíme makat dál," řekl Řezník. "Příležitostí skórovat jsme si proti Antverpám extra moc nevytvořili. Jsou to spíše závary, držíme balon, obehráváme to, ale prostě to zakončení nám nejde. Nevím, proč to tak je," přidal Hejda.

Duel v Bruselu rozhodl ve 29. minutě Ivo Rodrigues nádhernou střelou do šibenice. "Byla tam nějaká ztráta. Oni to pak dobře posunuli do kraje, tam si vytvořili přečíslení a udělali tandem. Těžko to nějak bránit. Buď já, nebo střední záložník jsme se možná mohli rychleji posouvat, ale bylo to rychlé a dobře to trefil. Pěkný gól," konstatoval Hejda.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Antverpy - Plzeň

Podle Řezníka se Plzeň ve druhé půli zlepšila a sahala minimálně po vyrovnání. "Chtěli jsme vstřelit gól, ale to se nám nepovedlo. Přesto si myslím, že se potvrdilo, že Antverpy jsou hratelným soupeřem. Po změně stran jsme je mačkali a už jim docházely síly, ale bohužel jsme nevyužili žádné příležitosti. Chyběl asi vždycky kousek."

Že by belgické mužstvo Viktorii překvapilo, si Hejda nemyslí. "Oni to hráli jednoduše. Nakopli míč na 70 metrů za beky a my jsme buď souboj vyhráli, nebo to útočník sklepl. V první půli jsme odražené míče neměli vůbec, ve druhé se to zlepšilo. Možná si někdo řekne, že to jsou jen Antverpy, ale my jsme viděli, že jsou hodně kvalitní, takže nás nic nezaskočilo."

Oba členové defenzivní linie věří, že Plzeň doma příští čtvrtek odvetu zvládne, dvojzápas otočí a postoupí do závěrečného čtvrtého předkola. "Samozřejmě nic nevzdáváme. Je to 1:0. Když se chytneme hned na začátku a dáme rychlý gól, tak je možné všechno," upozornil Hejda.

"Uvidíme, s čím přijedou. Jestli zalezou a budou čekat na naše ztráty, nebo jestli zkusí hrát aktivně. My doma hrajeme lépe, už tady jsme se ve druhé půli zlepšili. Z toho musíme vycházet," zakončil Řezník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články