Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Juventus zahnal tureckou kletbu, ukončil neporazitelnost Trabzonsporu

Turín - Juventus Turín zdolali v úvodním utkání jarní fáze Evropské ligy doma turecký Trabzonspor 2:0 a ukončili jeho neporazitelnost v této pohárové sezoně. Dněpropetrovsk s českým stoperem Ondřejem Mazuchem porazil 1:0 Tottenham, Basilej s obráncem Markem Suchým remizovala na hřišti Maccabi Tel Aviv 0:0.

Tahouni Juventus: Zleva Paul Pogba, Carlos Tévez a Andrea Pirlo
zdroj: AP autor: Massimo Pinca

"Stará dáma" rychle vedla díky brance nové posily Pabla Osvalda, který se trefil poprvé od příchodu na hostování ze Southamptonu. Druhý gól přidal v nastavení Paul Pogba. Juventus si tak uchránil výtečnou bilanci v domácím prostředí, kde v evropských soutěžích prohrál za posledních deset let ve 34 zápasech jen dvakrát s Bayernem Mnichov.

Trabzonspor naopak prohrál poprvé ve třináctém pohárovém utkání v tomto ročníku, přičemž venku inkasoval teprve druhý a třetí gól.

Český reprezentant Suchý nastoupil ve středu tříčlenné obrany a pomohl semifinalistovi minulého ročníku udržet bezbrankovou remízu. Basilej tak může zopakovat triumf nad Maccabi z třetího předkola Ligy mistrů, ve kterém v úvodu této sezony vyřadila tým z Tel Avivu po domácí výhře 1:0 a remíze 3:3.

Trenér Juande Ramos, který na rozdíl od Mazucha nechal mezi náhradníky brankáře Jana Laštůvku, na lavičce Dněpropetrovsku vyzrál na svůj bývalý klub Tottenham. Do odvety na White Hart Lane si díky penaltě Evgena Konopljanky poveze jeho tým slibnou výhru 1:0.

V Oděse, kam přijel Lyon, se před utkáním stejně jako v Dněpropetrovsku držela minuta ticha za oběti konfliktů mezi protestujícími a policejními složkami v Kyjevě. Všechny čtyři týmy nastoupily s černými páskami.

Duel oděského Černomorce s Lyonem, který určí soupeře pro vítěze dvojutkání mezi Plzní a Šachtarem Doněck, skončil 0:0. Bez branek se rozešli i potenciální soupeři Liberce Machačkala a Genk na hřišti ruského celku.

Kvůli kritické situaci v Kyjevě se utkání mezi tamním Dynamem a Valencií hrálo v kyperské metropoli Nikósii a španělský celek vyhrál 2:0.

Frankfurt bez českého útočníka Václava Kadlece dotáhl dvoubrankovou ztrátu na hřišti favorizovaného Porta a remizoval 2:2. Na branky Ricarda Quaresmy a Silvestreho Varely odpověděli mezi 72. a 77. minutou Joselu a vlastní trefou Alex Sandro.

Ajax propadnul se Salcburkem

Překvapivě jasně 0:3 prohrál doma Ajax se Salcburkem. Rakouský vicemistr nastřílel v Amsterdam Aréně tři góly už během úvodních 35 minut a v pátém vzájemném utkání poprvé zvítězil.

Nečekaný výsledek se zrodil i na hřišti Lazia, které po dalekonosném zásahu Romana Bezjaka prohrálo 0:1 s Ludogorcem Razgrad. Římský tým nezužitkoval penaltu a ani přesilovku po vyloučení kapitána soupeře Svetoslava Djakova, kterou navíc utnul červenou kartou domácí záložník Luis Pedro Cavanda.

Gólově bohatý zápas byl k vidění v dánském Esbjergu, který podlehl Fiorentině 1:3. Hosté sice po trefě Alessandra Matriho přišli už za minutu o vedení kvůli brance Martina Pusice, ještě do poločasu ale konečné skóre zařídili Josip Iličič a z penalty Alberto Aquilani.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články