Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

BLOG: České kluby v Evropě válí, kdy se to projeví i v repre?

Hezky se na to kouká, když Slavia mačká slavný Ajax jako citrón a Sparta přejede Salzburg a pak veze bod ze Stuttgartu. Fotbal made in Czechia v klubovém podání má sezonu nastartovanou skvěle.

Slávisté se radují po gólu v brance Ajaxu
zdroj: Reuters autor: David W Cerny

Je paráda, když si trenér Trpišovský dovolí proti nizozemskému velkoklubu nechat v úvodu sedět největší opory a Slavia s ním stejně nakonec uhraje bod.

A k tomu se nakonec slavný soupeř, který sice nebyl v Praze plné palbě, v závěru k remíze spíš než probojoval, proválel a prosimuloval.

I když Ajax už není takový fotbalový válec jako za pradávných časů Johana Cruyffa, Johnnyho Repa, Johana Nesskense, Barryho Hulshoffa a dalších fotbalových mazáků a přešel spíš na výrobu a prodej talentů, na čemž vydělává neskutečné peníze. Pořád je to klub, který má zvuk. Což už ale právem skanduje slávistická tribuna Sever o svém týmu.

"Čekal jsem, že Ajax přijede vyhrát, a ne zdržovat. Asi se jim líbil náš trávník, když na něm tak často leželi," konstatoval po zápase ještě rozčílený útočník Tomáš Chorý.

K tomu v úterý Sparta uhrála remízu na stadionu rozjetého Stuttgartu a předtím vyprášila na Letné Salzburg. České svítání na lepší fotbalové časy tak už nějakou dobu drží hlavně tyhle dva pražské top kluby a Viktoria Plzeň.

A kdy se to projeví i v reprezentaci, která zatím stále marně hledá osobnosti, které by daly hře kvalitu a drajv?

To se teprve uvidí. Zatím tomu pomáhá víc Slavia, která nasadila do zápasu s Ajaxem deset českých fotbalistů (a v posledním kole ligy s Bohemians dokonce dvanáct), zatímco Sparta ve Stuttgartu jen pět (a v sobotu v lize proti Olomouci šest).

Ovšem dobrá zpráva pro reprezentačního kouče Ivana Haška letí i z Hoffenheimu, kde se konečně začíná probouzet velký talent Adam Hložek, který o víkendu skóroval v Bundeslize a ve čtvrtek dvěma góly skolil Dynamo Kyjev.

Jestli úspěchy v Evropě pomohou zvednout i hru národního celku, se budeme moci přesvědčit už 11. října v Lize národů s Albánií a o tři dny později proti Ukrajině.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články