Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

EURO se možná nebude hrát po celé Evropě. UEFA zvažuje, že by zredukovala počet pořadatelů

Předseda Evropské fotbalové unie Aleksander Čeferin prý nepochybuje o tom, že se odložené mistrovství Evropy 2020 příští léto doopravdy uskuteční, přestože se na kontinentu opět zhoršuje situace s onemocněním covid-19. Slovinský funkcionář ale připustil, že by turnaj mohlo hostit méně než plánovaných dvanáct zemí.

Šampionát, kam postoupila i česká reprezentace, byl kvůli koronavirové pandemii z letošního roku přeložený na 11. června až 11. července 2021. I ohledně tohoto termínu však panuje nejistota.

"Koronavirová situace nás stále znepokojuje, ale jsme si absolutně jistí, že se Euro bude hrát," řekl Čeferin v rozhovoru pro španělskou televizi Movistar plus.

Výroční mistrovství Evropy se poprvé v historii má uskutečnit ve dvanácti městech a dvanácti zemích po celém kontinentu. Od tohoto plánu však UEFA možná upustí.

"Místo dvanácti zemí by Euro mohlo být v jedenácti, osmi, pěti nebo jedné zemi," konstatoval Čeferin, podle něhož zatím není možné říct, zda se utkání budou hrát bez diváků, nebo s omezeným počtem fanoušků na stadionech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články