Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Enrique po výprasku Barcelony: Jsem rád, že Celta nevyhrála díky podvodům

Vigo - Žádné výmluvy nehledal po výprasku 1:4 na hřišti Celty trenér Barcelony Luis Enrique. Jeho bývalý tým byl podle kouče Blaugranés lepší ve všech ohledech a Enriqueho alespoň těšilo, že Celta zvítězila férovým způsobem.

Luis Enrique
zdroj: EFE autor: Lavandeira Jr.

"Jsem raději, když nás porazí tým jako Celta, která hraje fotbal, má dobrý stadion a trávník a nepodvádí. Těší mě, že jsem mohl být součástí historie Celty, a teď se musíme zaměřit na to, abychom zvedli úroveň našich výkonů," řekl po utkání Enrique, jenž ze Celty odešel právě do Barcelony.

"Snad si nemyslíte, že po porážce 1:4 odsud odjedu spokojený. Pořádně si to zanalyzujeme, nestává se to v sezoně často, ale jak jsem řekl, je to dobrý test. Když je váš soupeř lepší než vy, není co dodat. Nezvládali jsme souboje jeden na jednoho. První gól Nolita mířil do šibenice, druhý gól byla naše chyba. Ve fotbale je těžké vyhrávat," sdělil kouč Blaugranés.

Enrique se v první polovině sezony musí vypořádávat s velmi úzkým kádrem. Barcelona totiž nemohla v létě kvůli zákazu přestupů registrovat hráče. Ačkoliv přivedla Ardu Turana a Aleixe Vidala, ti nemohou nastoupit až do konce roku.

Ani na jejich absenci se však trenér Barcelony nechtěl vymlouvat. "Mám hráče, které mám, a to je celé. Nikdo mi nechybí a nemám k tomu co říct. Je to můj tým a jsem rád, že ho mám," řekl Enrique.

Jeho svěřenci se s prohrou smiřovali těžko. "Stalo se toho hodně, ale byli lepší. Hráli s větší intenzitou a my měli smůlu a neproměnili své šance. Je to hodně těžká porážka," přemítal po zápase Sergio Busquets.

Podle defenzivního záložníka Barcelony přitom prohra nepřišla proto, že by katalánský tým nebyl dostatečně připraven. "Rádi bychom věděli, proč jsme hráli tak dezorganizovaně. Nastudovali jsme všechno, dívali jsme se na jejich zápasy. Věděli jsme, že budou hrát takhle, dělali to už nějakou chvíli," nechápal Busquets.

Naopak štěstím se rozplýval Iago Aspas. Bývalý hráč Liverpoolu se v utkání postaral o dvě pohledné branky z dlouhých sól na brankáře Ter Stegena. "Uběhali jsme Barcelonu. Napadali jsme vysoko s velkou intenzitou a to nám umožnilo krást jim balony a provádět rychlé protiútoky," vysvětloval důvody svých úniků Aspas.

"Podali jsme skvělý výkon, byli jsme lepší tým po celý zápas a vítězství je úplně zasloužené. Proti Barceloně nejste nikdy klidný až do konce zápasu, nikdy nevíte, co se může stát. Ale naše úsilí bylo obrovské," řekl Aspas.

Zdroj
ČT sport, Football España [football-espana.net]

Hlavní zprávy

Nejčtenější články