Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Emocionální vrchol a kolosální úspěch, řekl o titulu Gerrard. Teď chce sestřelit Slavii

Jako hráč se stal legendou Liverpoolu, jako trenér nyní ke stejné poctě míří Steven Gerrard u Rangers. S glasgowským týmem získal skotský titul, což sám označil za kolosální úspěch. Slavný tým ovládl domácí soutěž poprvé od sezony 2010/11, a navíc s velkým předstihem. "Nyní chci v Evropské lize postoupit mezi posledních osm týmů," prohlásil anglický kouč před dvojduelem s pražskou Slavií.

Fanoušci Rangers slaví titul ve skotské lize s podobiznou Stevena Gerrarda
zdroj: ČTK/PA/ autor: Jane Barlow

Gerrardovi svěřenci se z ligového prvenství definitivně radovali po nedělní remíze městského rivala a obhájce titulu Celticu 0:0 v Dundee. Rangers ukončili devítileté kralování Celticu. Během 32 ligových zápasů ani jednou neprohráli, nastříleli 77 branek a jen devětkrát inkasovali. Šest kol před koncem mají na Celtic nedostižný náskok 20 bodů.

"Zažili jsme neuvěřitelnou cestu, zasloužíme si ji. Bylo to týmové a společné úsilí. Je to kolosální úspěch a jsem nesmírně hrdý, že jsem toho součástí jako trenér. Nedokázal bych to bez všech, kteří mě podpořili, takže bych jim za to rád poděkoval," řekl Gerrard, pro něhož jde o první trofej v trenérské kariéře.

"Jezdci" získali rekordní 55. skotský titul v historii. "Je velmi těžké to teď vyjádřit slovy. Jsem na emocionálním vrcholu. Byla to cesta, která ještě neskončila. Přijde toho víc. Po každé výhře je to pro mě o tom, co bude následovat. Především jsem hrozně pyšný na hráče. Jsou to ti nejdůležitější lidé v klubu," uvedl Gerrard.

"Nejsou ale tak důležití jako fanoušci. Ti tvoří tenhle klub a titul patří jim. Zažili jsme pády a jednu dobu jsme byli opravdu dole, ale teď jsme neuvěřitelně na výši," připomněl čtyřicetiletý Angličan rok 2012, kdy byl slavný celek kvůli finančním problémům přeřazen do čtvrté ligy a mezi elitu se vrátil o čtyři roky později.

Rangers nyní zaměří pozornost na Evropskou ligu. "Chci v ní postoupit mezi posledních osm týmů. To je naše další výzva a plně se na ni soustředíme," řekl někdejší záložník Liverpoolu, Los Angeles Galaxy a anglické reprezentace.

"Je březen a potřebuju, aby hráči podávali odpovídající výkony až do konce sezony. Musíme si titul užít a připravit se na další výzvu. Glasgow Rangers je o vítězství a všichni pod tím tlakem a zodpovědností žijeme. Je to ale o tom, co bude následovat, a na to musím hráče připravit," konstatoval Gerrard.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články