Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Emoce v přípravě. V zápase mezi Záhřebem a Lubinem padlo pět červených karet

Belek ‒ Přípravný duel mezi fotbalisty Dinama Záhřeb a Zaglebie Lubin se zvrhl v bitvu plnou strkanic, okořeněnou pěti červenými kartami. Chorvatský celek, který dohrával bez dvou hráčů, nakonec zvítězil 3:1. Poslední půlhodinu u toho byl i český útočník Lubinu Martin Nešpor.

Ilustrační foto
zdroj: Reuters autor: Robert Pratta

Vše odstartovala 22. minuta, kdy se po ostrém hlavičkovém souboji strhla na hřišti mela, do které se zapojili téměř všichni fotbalisté. Sudí vyloučil na každé straně po jednom hráči ‒ Armina Hodžiče a Jakuba Tosika.

Za šest minut přišel faul Nikoly Mory, další strkanice a odplata v podání slovenského obránce Lubomíra Guldana, který dostal další červenou. Mora si ale nedal pokoj a ještě do poločasu přidal další zákrok, po kterém musel rovněž ze hry.

Hráči Zaglebie poté už těžko drželi nervy na uzdě. V druhé půli za stavu 0:2 neunesl Sebastian Madera soupeřovu provokaci a po ráně do zad byl už pátým vyloučeným. Dinamo pak už výhru udrželo.

"Utkání bylo spíš o psychice než o fotbale. Hodně k tomu přispěl soupeř, ale nemyslím si, že se to muselo takto vymknout kontrole. Rozhodčí ale některá rozhodnutí udělal tak, jak udělal, a proto jsme dohrávali v osmi," řekl asistent trenéra Lubinu Lukasz Smolarow.

"Já jsem spokojený, hráči ukázali charakter. V těchto zápasech je třeba ukázat soudržnost. Je třeba si z toho vzít to dobré a toho tam z naší strany bylo hodně," hodnotil kouč Dinama Ivajlo Petev.

Zdroj
ČTK, YouTube

Hlavní zprávy

Nejčtenější články