Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dybalův hattrick spasil Juventus, Diawara zachránil Neapol v nastavení

Paulo Dybala opět ukázal, že je rozdílovým hráčem. V Beneventu vstřelil hattrick a výraznou měrou přispěl k vítězství Juventusu 4:2. Obhájce titulu má proto v tabulce italské ligy stále náskok 4 bodů před Neapolí, která gólem Amadoua Diawary z 93. minuty udolala Chievo 2:1. Laziu Řím se také povedl obrat a na hřišti Udine zvítězilo stejným výsledkem. Ve 31. kole naopak zaváhal AS Řím, jenž se před vlastními příznivci musel sklonit před Fiorentinou, a porážku bez vstřeleného gólu musel skousnout i Inter Milán. Lazio se tak posunulo už na třetí místo. 

Amadou Diawara (uprostřed) slaví se spoluhráči vítězný gól
zdroj: REUTERS autor: Ciro De Luca

Neapol plnila roli favorita od úvodního hvizdu, ale tlak nedokázala přetavit v branku. Nejblíže byl v 51. minutě Mertens, kterého ve vápně fauloval Depaoli. Belgický reprezentant však z penalty neuspěl proti Sorrentinovi. 

Neefektivitu "Partenopei" naopak potrestal v 73. minutě Stepiňski, jenž po chybě v rozehrávce domácích přesně zakončil. Mistrovský adept následně vrhl všechny síly do útoku a po sérii příležitostí se nakonec přece jen dočkal obratu.

Minutu před koncem základní doby se hlavou po Insigneho centru prosadil střídající Milik a ve třetí minutě nastavení otočil skóre technickou střelou středopolař Diawara. Chievo prohrálo deváté ligové venkovní střetnutí po sobě.

Juventus se trápil na stadionu posledního Beneventa

Dybala poslal "Starou dámu" do vedení v 16. minutě pohlednou střelou z rohu vápna. Domácí sice zareagovali o osm minut později, kdy Guilhermův centr dotlačil do sítě Diabaté, ale vedení vrátil favoritovi opět Dybala, jenž proměnil penaltu za faul na Pjaniče. Benevento však i podruhé dokázalo srovnat - v 51. minutě skóroval znovu Diabaté.

Paulo Dybala z Juventusu střílí gól do sítě Beneventa
zdroj: REUTERS autor: Ciro De Luca

Trenér hostujícího celku Massimiliano Allegri poslal v průběhu druhé půle na hřiště Douglase Costu i autora 15 gólů Gonzala Higuaína, a právě střídající fotbalisté rozhodli o výsledku.

V 74. minutě Dybala završil hattrick z dalšího pokutového kopu, který nařídil sudí za faul na Higuaína. Hattrick se mu povedlo dát už ve třetím venkovním duelu v sezoně - v historii Serie A to dokázal jen Giampiero Boniperti rovněž v barvách Juventusu v ročníku 1949/50. V 82. minutě pak upravil na 4:2 Costa utěšenou střelou ze střední vzdálenosti.

AS Řím nenašel recept na Fiorentinu, Schick trefil břevno

Fiorentina poprvé udeřila v 7. minutě, když se míč po přímém kopu dostal k volnému Benassimu, a ten zamířil přesně k tyči. V 39. minutě navíc zvýšil na rozdíl dvou branek po individuální akci Simeone.

Ve druhém poločase vyběhl na trávník i Schick, jenž nahradil Defrela. Český útočník nejprve připravil chytrou přihrávkou stoprocentní šanci Nainggolanovi, ale belgický záložník trefil pouze brankáře Sportiella. Sám Schick pak čtvrt hodiny před koncem orazítkoval hlavou břevno a v další velké příležitosti mířil těsně nad branku. 

"Nerazzurri" vstoupili do utkání aktivně a domácí musel několikrát zachránit gólman Sirigu, při Perišičově hlavičce se míč otřel o břevno. Turínský celek v prvním poločase vystřelil na branku jen jednou a byl z toho hned gól – De Silvestri poslal přihrávku přes malé vápno Ljajičovi a ten se zblízka nemýlil.

Svěřenci trenéra Siniši Mihajloviče rozvlnili síť i podruhé, nicméně o radost bleskově připravil zdvižený praporek pomezního rozhodčího. Po změně stran už nebyla herní převaha milánského mužstva tak znatelná. I proto zvítězil Turín potřetí za sebou, Inter naopak prohrál i inkasoval poprvé po pěti zápasech.

Udine, v jehož základní sestavě nechyběli záložníci Jakub Jankto a Antonín Barák, vedlo od 13. minuty zásluhou Lasagny. V 27. minutě ale vyrovnal nejlepší střelec soutěže Immobile a stal se prvním hráčem Lazia v historii, který nastřílel v sezoně Serie A 27 branek.

Dosud se o prvenství dělil s Hernánem Crespem a Giuseppem Signorim. Immobile k obratu přispěl i asistencí u rozhodujícího gólu Alberta. Udine prohrálo poosmé v řadě.

AC Milán měl ve všech statistikách proti Sassuolu převahu, čtvrt hodiny před koncem ale gól vstřelili hosté, střelou na zadní tyč se prosadil Politano. Domácí nakonec dokázali získat alespoň bod, když Musacchio nacentroval do vápna, Kalinič si umně zpracoval balon a z otočky střelou o břevno skóroval. Chorvatský útočník čekal na gól od 3. prosince. Sassuolo potřetí v řadě remizovalo 1:1.

Na důležitá vítězství v boji o záchranu dosáhly Crotone a Hellas Verona. Crotone bez zraněného stopera Stefana Simiče porazilo gólem Simyho 1:0 Boloňu, za kterou nenastoupil Ladislav Krejčí. Verona po třech drtivých porážkách zvládla taktéž nejtěsnějším výsledkem duel s Cagliari.

Italská fotbalová liga - 31. kolo:

Benevento - Juventus 2:4 (24. a 51. Diabaté - 16., 45.+2 z pen. a 74. z pen. Dybala, 82. Costa), AS Řím - Fiorentina 0:2 (7. Bennassi, 39. Simeone), Ferrara - Bergamo 1:1 (39. Cionek - 78. De Roon z pen.), FC Turín - Inter 1:0 (36. Ljajič), Crotone - Boloňa 1:0 (25. Simy), Verona - Cagliari 1:0 (36. Romulo z pen.), Neapol - Chievo 2:1 (89. Milik, 90.+3 Diawara - 73. Stepiňski), Udine - Lazio 1:2 (13. Lasagna - 27. Immobile, 37. Alberto), AC Milán - Sassuolo 1:1 (86. Kalinič - 75. Politano).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články