Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Dvojnásobný nejlepší fotbalista ČR Hašek slaví padesátiny

Praha – Padesáté narozeniny slaví jedna z největších postav českého fotbalu Ivan Haše. Dvakrát vyhrál anketu fotbalista roku, národní tým jako kapitán dovedl v roce 1990 do čtvrtfinále mistrovství světa a úspěchy slavil i jako trenér. V letech 2009 až 2011 stál v čele Fotbalové asociace České republiky.

Málokdo se v českém fotbale může chlubit tolika úspěchy jako Ivan Hašek. Dvojnásobný vítěz ankety Fotbalista roku získal se Spartou sedm titulů. Nejraději ale Hašek vzpomíná na reprezentaci. "Vrcholem mé kariéry bylo mistrovství světa v roce 1990, ale to už je minulost. A tak se budu těšit, že přijde ještě něco zajímavějšího v budoucnosti," říká s úsměvem oslavenec.

Hašek, rodák z Městce Králové, začínal s fotbalem v nedalekém Nymburce. Nejslavnější léta strávil tento vystudovaný právník ve Spartě a vyzkoušel si i zahraniční angažmá ve Štrasburku, Hirošimě a Ičihaře. Po návratu do Sparty plynule přešel z hráčské do manažerské a v roce 1999 i do trenérské role.

V roce 2005 Hašek neúspěšně kandidoval na post předsedy Českomoravského fotbalového svazu. V další volbě o čtyři roky později již suverénně zvítězil a byl jmenován i dočasným koučem reprezentace. Po dvou letech však na post šéfa svazu rezignoval a vrátil se k trénování. Koučoval mimo jiné saudskoarabský klub Al Hilál, který se pod jeho vedením dostal do čtvrtfinále asijské Ligy mistrů. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články