Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Dukla zahájila jaro bezproblémovou výhrou nad Žižkovem

Praha - Fotbalisté Dukly vstoupili do jarní část první ligy domácí výhrou 3:0 nad poslední Viktorií Žižkov. Malé pražské derby už v úvodních sedmnácti minutách rozhodli rychlými góly Jan Pázler, Miroslav Podrazký a Petr Malý. Dukla vrátila v souboji ligových nováčků Žižkovu podzimní porážku 0:1 a v neúplné tabulce přeskočila osmé Slovácko, které má k dobru sobotní duel se Spartou. Žižkov prohrál i osmé venkovní utkání v sezoně a celkově nebodoval posedmé za sebou.

Dukla - Žižkov
zdroj: ČTK autor: Stanislav Zbyněk

Předehrávka 17. kola se mělo původně hrát od 18 hodin, ale kvůli termínovým změnám v souvislosti s dnešním pohřbem místopředsedy Sparty Lukáše Přibyla utkání začalo až ve 20:15. Osazenstvo na zrekonstruovaném dejvickém stadionu Juliska uctilo Přibylovu památku minutou ticha.

Viktorii nepomohl zlomit v úvodu jara bídnou sérii ani výrazně obměněný hráčský kádr. Pouze Bartl, Lafrance a Sivrič nastoupili v základní sestavě také v posledním podzimním duelu s Příbramí. Dukla se dostala do vedení už ve třetí minutě. Podrazkého střelu vyrazil gólman Ticháček jen před branku, odkud míč do odkryté sítě dorazil Pázler. Za deset minut vedli domácí už 2:0. Bartl fauloval pronikajícího Pázlera a rozhodčí nařídil trestného kop. K míči se postavil spoluautor první gólové šance Podrazký a zhruba z dvaceti metrů zatočil míč technickou ranou k tyči.

Fotbalisté Dukly se radují z třetího gólu
zdroj: ČTK autor: Stanislav Zbyněk

Hosté se ještě nestačili zkonsolidovat a už prohrávali o tři branky. Vrzalův centr z levé strany našel v 17. minutě Malého a ofenzivní hráč zvýšil přesným volejem. I v dalších minutách dominovali fotbalisté Dukly, ale jejich akce několikrát přerušilo postavení mimo hru.

Po přestávce se hra vyrovnala, ale domácí mužstvo bezpečně kontrolovalo tříbrankový náskok. Přestože hosté zpevnili obranu a snažili se o kombinaci, na jejich hře byla patrná nesehranost.

Rozhodl úvod, shodli se trenéři

Žižkovského trenéra Romana Nádvorníka mrzel především mimořádně špatný vstup do zápasu. "Vytvořili jsme tři individuální chyby během sedmnácti minut a soupeř nás třikrát potrestal. Do pětadvacáté minuty jsme se trochu vzpamatovávali z toho šoku a pak jsme začali trochu hrát," uvedl na tiskové konferenci kouč, který po změně stran viděl u svých svěřenců zlepšení.

I trenér Dukly Luboš Kozel považoval za stěžejní moment tři rychlé branky. "Dá se říci, že za dvacet minut jsme rozhodli o osudu utkání. Myslím, že nejen chybami soupeře, ale že tam byla i kvalita z naší strany," komentoval Podrazkého trestný kop a Malého volej. S dalším průběhem zápasu však zcela spokojený nebyl. "Myslím si, že bychom měli mít už kvalitu na to, abychom utkání dohráli víc v klidu a možná třeba ještě do většího rozdílu," dodal Kozel.

Dukla Praha - Viktoria Žižkov 3:0 (3:0)

Branky: 3. Pázler, 13. Podrazký, 17. Malý. Rozhodčí: R. Hrubeš - Jiřík, Zeman. ŽK: Lietava - Bartl, Valenta. Diváci: 1 254.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články