Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Duda "sestřelil" český tým. To se stává, smál se

Žilina - V lednovém přípravném utkání za Legii Varšava utrpěl fotbalový záložník Ondrej Duda po zákroku plzeňského Davida Limberského zranění, stihl se však vyléčit a v úterním přípravném zápase jediným gólem rozhodl o výhře Slováků nad českým týmem. Jako odplatu to ale nebral. "Nemyslel jsem na to, že bych měl Čechům něco vracet. Takové věci se ve fotbale prostě někdy stávají," řekl Duda. Na hřišti se ani s Limberským nepotkal, protože český obránce dostal na zápas v Žilině volno.

Slovenští fotbalisté slaví výhru nad ČR
zdroj: ČTK

Duda nastoupil za slovenský nároďák teprve podruhé, navíc poprvé v základní sestavě, a hned si připsal premiérový gól. "Nemůžu říct, že bych cítil, že zrovna tohle bude můj střelecký den. Vždy jdu do zápasu s tím, abych něco odevzdal pro mužstvo. Jsem rád, že se mi to povedlo," uvedl dvacetiletý záložník.

Prosadil se v 49. minutě, kdy po přihrávce jabloneckého Jána Greguše napřáhl zpoza vápna a překonal Tomáše Vaclíka, před nímž míč na těžkém terénu skočil. "Moc často takhle nestřílím, tak jsem si řekl, že odteď musím začít," smál se Duda. "Míč po skluzu nabral i rychlost, brankář nečekal, že to před ním takhle skočí. Takže jsem rád, že jsem to vyzkoušel," dodal.

Ondrej Duda: "Byl to krásný zápas. O to lepší, že jsme hráli právě proti Česku. Sousedské derby je vždy soubojem o prestiž a já jsem rád, že jsem si v něm mohl zahrát a vstřelit vítězný gól."

Slovenská média komentovala úterní výhru národního týmu jako zasloužené vítězství. "Ani jeden z týmů nenastoupil v plné síle, navzdory tomu se hrál fotbal slušné úrovně a ve svižném tempu. Češi možná opticky více drželi míč, ale nebezpečnější byli Slováci," napsal deník Sme. Dodal, že slovenská reprezentace si vítězstvím nad Čechy vylepšila bilanci vzájemných zápasů, když v desátém utkání potřetí vyhrála.

Plus Jeden deň připomněl, že slovenští fotbalisté natáhli sérii vítězství na osm. "Bylo (vítězství) sice těsné, ale zasloužené, zaplněné tribuny viděly ve špatném počasí pěkný a zajímavý fotbal," uvedl Šport. "Slováci se vezou na vítězné vlně. O výhře nad Českem rozhodl mladý supertalent," komentovaly Hospodárske noviny právě Dudův gól.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články