Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Druholigový Třinec má fotbalistu nakaženého koronavirem, zápas ve Vítkovicích byl odložen

Všechno je nakonec jinak. Druholigový Třinec přece jen má v kádru fotbalistu nakaženého novým koronavirem. Jde o hráče, v jehož rodině se nemoc objevila v týdnu. Ligová fotbalová asociace kvůli tomu odložila nedělní utkání Slezanů ve Vítkovicích. Hygienická stanice zatím tým do karantény neposlala.

Třinečtí ve čtvrtek podstoupili kontrolní testy a klub v pátek oznámil, že dopadly negativně. Hráč, v jehož rodině se nákaza vyskytla, ale absolvoval odběry samostatně a jeho výsledek byl pozitivní.

Slezané nehráli už čtvrteční zápas 24. kola druhé ligy s Vlašimí, který byl odložen na 4. července. Slezské derby ve Vítkovicích zatím náhradní termín nemá. Do konce druholigové sezony zbývá šest kol a dohrávka Třince s Vlašimí.

Jde o třetí případ covidu-19 v první a druhé lize, které po březnovém přerušení kvůli pandemii v druhé polovině května znovu zahájily sezonu. Po jednom pozitivním hráči měli před restartem nejvyšší soutěže v Mladé Boleslavi a mistrovské Slavii, oba se ale již vyléčili a zapojili do tréninku. Identitu nakažených LFA ani kluby nezveřejňují.

V týdnu podstoupily prvoligové kluby před začátkem nadstavbové části třetí kolo plošných testů a u všech 16 celků dopadly negativně. Týmy z druhé ligy už třetí vlna nečeká.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články