Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Dřív trenéři v reprezentaci s hráči nemluvili. Na start se těším jako malej Jarda, řekl Vydra

Jsou to přesně dva roky, kdy Matěj Vydra naposledy oblékl reprezentační dres. Od té doby mu národní tým z různých důvodů vždy unikal a návratu se dočkal až nyní, kdy ho poprvé nominoval nový kouč českého výběru Jaroslav Šilhavý. Z něj má šestadvacetiletý útočník velice dobrý pocit, jelikož se chová jinak než jeho předchůdci.

Matěj Vydra slaví branku proti Arménii
zdroj: AP Photo autor: Hrant Khachatryan

Zdraví, neshody s trenérem nebo ne úplně ideální forma. Matěj Vydra na návrat do reprezentace čekal dlouho. Naposledy v českém dresu nastoupil 8. října 2016 v kvalifikaci mistrovství světa proti Německu a další start si může připsat nyní. "Ani nevím, kdy jsem tady byl naposledy. Těšil jsem se jako malej Jarda," přiznal.

Z pozvání trenéra Šilhavého měl velkou radost. "Byla to trošku změna oproti minulosti," uvedl Vydra. "Asi víte, že v minulosti trenéři s hráči nemluvili. Je příjemnější, když hlavní trenér zavolá a zeptá se, jak jste na tom po zranění a tak dále. Byla to změna, ale nikoho špinit nebudu," dodal.

Se Šilhavým také probíral, kde by mohl nastoupit. "Říkal jsem, že se přizpůsobím. Nemůžu si přece diktovat svoje pravidla," prohlásil Vydra. "Bavili jsme se o tom, že bych nastupoval z kraje a vůbec mi to vadit nebude. Přirozenější pro mě je hrát na levém křídle, takže to je v pohodě," uvedl.

Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast mimo jiné o nominaci reprezetnace:

První zápas za reprezentaci po dvou letech by mohl Vydra odehrát v sobotu v Lize národů proti Slovensku. "Dva roky jsem tu nebyl, mám se na co těšit, a ještě k tomu derby. Doufám, že to bude hezký návrat pro mě i pro reprezentaci," prohlásil bývalý útočník Jihlavy, Ostravy, Udine, Watfordu, Readingu nebo West Bromwiche.

V Burnley zatím odehrál sedm zápasů a dal dva góly. Před tím se stal nejlepším střelcem i nejlepším hráčem druhé ligy. "Je jedno, jestli hrajete druhou ligu nebo Premier League. Southgate (trenér Anglie) teď povolal Masona Mounta z Derby, takže druhá liga nemůže být takový póvl, jak si asi někteří myslí," uvedl Vydra.

"Doufám, že si v Burnley vybuduju nějaké místo, a když se bude dařit, tak si něco vybuduju i v reprezentaci," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Šilhavý musel na poslední chvíli řešit absence. Vydra se těší na návrat
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články