Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Drama až do konce nebo pojistka na titul? Plzeň musí proti Spartě zabrat

Fotbalovou ligu čeká v jeden z největších zápasů jara. Šlágr mezi Plzní a Spartou může hodně napovědět v boji o titul. Viktoria se na jaře zatím trápí a Slavia po výhře nad Karvinou stáhla její náskok už na čtyři body. A pokud by lídr ztratil i se Spartou, může být posledních šest kol ještě hodně dramatických. Pokud ale Plzeň duel s velkým rivalem zvládne, budou mít červenobílí její nahánění už hodně těžké. Podrobný textový on-line přenos z utkání sledujte na webu ctsport.cz od 18:00.

Plzeň na jaře získala jen šest bodů, naposledy utrpěla debakl 2:5 s Bohemians. Ale rivalita se Spartou by měla být pro Viktoriány tou správnou vzpruhou, která je má nakopnout do závěru sezony.

"Věřím, že zápas bude takovým odrazem k tomu, abychom se zklidnili a závěr soutěže zvládli. Chceme konečně v domácím prostředí zvítězit. Z našeho pohledu ten zápas není tolik o Spartě jako o nás," řekl plzeňský kouč Pavel Vrba.

Také ve Spartě čekají, že Plzeň bude v duelu hodně motivovaná, ale trenér Pavel Hapal věří, že jeho hráči šlágr zvládnou a potvrdí lepšící se výkony.

"Přijíždí Sparta, a to pro Plzeň bude velká motivace. Stejně tak ale pro nás. Musíme se dobře nachystat, koncentrovat a předvést co nejlepší výkon. Věřím, že jsme dobře připravení, povzbuzení posledním výsledkem, a já se na to moc těším," řekl Hapal.

"Bude to dobré utkání. Plzeň je těžký soupeř, lídr tabulky, bude favoritem. Ale jejich poslední výsledky naznačily, že dokážou prohrát," dodal Hapal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články