Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dokáže všechno, opěvuje Guardiola rekordmana Messiho

Barcelona - Trenér Barcelony Pep Guardiola po utkání s Granadou na adresu Lionela Messiho hýřil superlativy. Argentinec totiž pomohl k výhře 5:3 hattrickem, čímž se dostal na metu 234 vstřelených gólů v barvách katalánského velkoklubu. O dvě branky tak překonal dosavadního nejlepšího kanonýra Barcy Césara Rodrígueze ze 40. a 50. let minulého století. Guardiola svého svěřence přirovnal k Michaelu Jordanovi.

"Je to nejlepší hráč v naprosto každém ohledu," uvedl Guardiola na pozápasové tiskové konferenci. "Dokáže všechno, co má fotbalista umět, a předvádí to každé tři dny. Je mi líto těch, kteří ho chtějí sesadit z trůnu, protože on je prostě úplně jiný než ostatní."

Čtyřiadvacetiletý Messi se dostal na první místo klubových tabulek díky svému 18. hattricku. Césara přeskočil už během osmé sezony v týmu, zatímco jeho předchůdce ke svému zápisu potřeboval 13 ročníků. "Pokud bude pokračovat takovým tempem, nastřílí tolik gólů, že ho už nikdo nepřekoná," uvedl Guardiola.

Guardiola: Messi dominuje fotbalu jako Jordan basketbalu

Podle barcelonského kouče znamená Messi pro fotbal to, co někdejší hvězda NBA Jordan pro basketbal. "Jordan dominoval svému sportu a Messi dominuje tomuto," uvedl bývalý kapitán Barcelony. "U Messiho je hlavní jeho mentalita. Je to velmi kvalitní hráč, samozřejmě, ale důležitá je jeho psychická síla," řekl Guardiola.

Messiho spoluhráč Cristian Tello:

"Nepochybuju, že to skončí tím, že bude nejlepším hráčem v historii. Každý zápas dokazuje, že je na úplně jiné úrovni. Nepřestává nás překvapovat."

Jeho hvězdný svěřenec, jenž před dvěma týdny pokořil pěti góly v Lize mistrů Leverkusen, má v této sezoně na kontě už 54 branek. Čtyřiatřicet jich nastřílel v lize a dostal se o dva góly před svého rivala Cristiana Ronalda z Realu Madrid. Portugalský kanonýr bude moci na Messiho úterní představení zareagovat dnes ve Villarrealu, kde se také bude Real snažit zvýšit své pětibodové vedení před Barcelonou v tabulce.

Messi zaznamenal 153 gólů ve španělské lize, 49 v Lize mistrů, 19 ve Španělském poháru, osm ve Španělském Superpoháru, jeden v Superpoháru UEFA a čtyři na mistrovství světa klubů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články