Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dočkal touží v duelu s Angličany zlomit smůlu

Viborg (Dánsko) – Česká reprezentace do 21 let se čile připravuje na poslední duel v základní skupině na mistrovství Evropy proti Anglii. Bude to přímá bitva o účast v semifinále. Při vzpomínkách na své předchozí dva zápasy proti anglické reprezentaci se kapitán týmu Bořek Dočkal občas v duchu otřese. Hned se mu vybaví dvě porážky 0:2 a také dvě zranění, kvůli kterým ani jeden juniorský reprezentační zápas nedohrál. Nyní se mu nabízí šance na odplatu.

"Snad teď konečně tu smůlu proti Angličanům zlomím. Do třetice všeho dobrého," řekl Dočkal. Když se Anglii postavil poprvé před čtyřmi lety v kvalifikačním utkání reprezentační devatenáctky, v páté minutě utrpěl otřes mozku. "Probral jsem se až v nemocnici, přitom jsem normálně odešel do šatny a pak do sanitky. V ní na mě už čekal spoluhráč Kuba Dohnálek, který si ještě přede mnou v jednom hlavičkovém souboji roztrhl čelo," vybavil si i s odstupem Dočkal.

Ani druhý souboj s reprezentanty kolébky fotbalu pro něj nevyzněl dobře. V listopadu roku 2008 ještě před poločasem přípravného utkání v Sheffieldu, který byl premiérou současné jednadvacítky, odstoupil kvůli pochroumanému kotníku. "Pak jsem s tím marodil dva měsíce, měl jsem natržené vazy. S Angličany to prostě bývá tvrdé. Mně zatím moc štěstí nepřinesli, přitom jsem se na zápasy proti nim těšil úplně nejvíc."

Je nám líto, video expirovalo.
Jednadvacítka se připravuje na Anglii

Při odpoledním tréninku hráči nacvičovali konkrétní herní situace, které by si proti Anglii chtěli vynutit. "Mají tu hru celkem jednoduchou. Spíš si musíme říct, kterého stopera necháme více rozehrávat, který nemá rozehrávku až tak silnou," nastínil plány na neděli Dočkal.

Distancovaný Vácha zápas proti Anglii protrpí

Zatímco kapitán Dočkal má místo v sestavě jasné, vnitřní muka prožije záložník Lukáš Vácha, který stráví utkání proti Anglii na tribuně. Do zápasu ve Viborgu jej nepustí dvě žluté karty z předchozích duelů proti Ukrajině a Španělsku a liberecký středopolař prý utkání na tribuně doslova protrpí. Věří, že spoluhráči bez něj postoupí do semifinále a on si na turnaji ještě zahraje.

"Asi budu nervozitou okopávat sedačky na tribuně. Ale tak by to prožíval každý z nás. Je to o dost horší než dole na hřišti. Nezbývá, než abych držel klukům palce," řekl Vácha. Jednou už podobnou situaci zažil: před pěti lety na mistrovství Evropy sedmnáctiletých přišel o první zápas proti Srbsku, protože pykal za karty z kvalifikace. "Tady to je horší, přece jen jde o rozhodující zápas. Takový chce hrát přece každý," porovnával Vácha.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články