Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Dlouholetý rozhodčí a funkcionář Baťa oslavil pětaosmdesátiny

Praha - Pětaosmdesátiny oslavil nestárnoucí Rudolf Baťa, bývalý dlouholetý hokejový rozhodčí a fotbalový funkcionář. "Někdo už se mě ptal, jestli nepůjdu do předčasného důchodu, ale mně se ještě nechce," řekl Baťa, který od roku 1996 působí jako mezinárodní sekretář letenského klubu.

Narodil se ve Zlíně, kde v mládí hrával hokej. Pak dvacet šest let pracoval v pražské ČKD jako konstruktér a projektant a zároveň působil jako hokejový sudí. Za dobu své patnáctileté kariéry hokejového rozhodčího odřídil 895 utkání, z toho 245 ligových a 242 mezinárodních, a zúčastnil se šesti mistrovství světa a dvou zimních olympijských her. V roce 1972 například rozhodoval nezapomenutelnou hokejovou Sérii století mezi kanadskými a sovětskými hokejisty.

V roce 1978 Baťa překvapivě "přeběhl" k fotbalu a dlouhá léta působil jako generální sekretář Československého a posléze Českomoravského fotbalového svazu a jako činovník řady odborných komisí UEFA. Nyní má na Spartě na starosti úsek mezinárodních vztahů a nezdolnou vitalitu prokazuje také jako šéf fotbalových reprezentantů do 21 let.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články