Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Disciplinární komise ČMFS prošetřuje incident na Spartě

Praha - Disciplinární komise fotbalového svazu se na dnešním mimořádném jednání rozhodla zahájit řízení s klubem AC Sparta Praha kvůli incidentu v pondělním ligovém zápase s Brnem. V závěru utkání zranil dělbuch hozený z hlediště dvanáctiletého podavače míčů. Za závažné nedostatky přitom může podle disciplinárního řádu uložit komise pokutu až deset milionů korun, uzavřít stadion až na tři zápasy, uzavřít některé sektory, nebo rozhodnout, že se bude hrát bez diváků.

Komise bude zkoumat, zda Sparta dostatečně zajistila pořadatelskou službu. "Klub nese odpovědnost. Bezpečnostní rámy a další technické prostředky mohou toto riziko výrazně zmenšit," uvedl předseda komise Alexander Károlyi.

Disciplinární komise nečekala na pravidelné zasedání, na kterém vždy ve čtvrtek rozhoduje o proviněních v uplynulém kole. "Pokud jde o případ všeobecného zájmu, což v tomto případě je, zasedáme operativně.

Dělobuch navíc nebyl jediným prohřeškem, z kotle se podle našich informací ozývaly vulgární i rasistické pokřiky," řekl Károlyi. Komise se již seznámila se zápisem z utkání a se zprávami delegátů. Na čtvrtek byli do sídla ČMFS v Praze předvoláni statutární zástupce Sparty, hlavní pořadatel Antonín Kříž a technický delegát utkání Josef Vrzal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články