Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Di Matteo si přivedl do Chelsea Newtona

Londýn - Nový trenér fotbalové Chelsea Roberto Di Matteo, který nahradil v neděli odvolaného Andrého Villase-Boase, si na místo asistenta přivedl někdejšího spoluhráče z londýnského klubu a spolupracovníka Eddieho Newtona. Hlavní cílem Chelsea je nyní dosáhnout alespoň na čtvrtou příčku v Premier League zajišťující postup do Ligy mistrů.

Nový trenér Chelsea Di Matteo
zdroj: Getty Images autor: Darren Walsh

"Je oddaný Chelsea a já chci od lidí v tomto klubu určité zaujetí," prohlásil na adresu Newtona italský kouč. Trenérské duo čeká premiéra v dnešním opakovaném utkání 5. kola Anglického poháru na půdě druholigového Birminghamu. Právě v Anglickém poháru zažila dvojice nejslavnější společnou chvilku. Ve finále v roce 1997 vstřelili Newton s Di Matteem gól a přispěli k triumfu Chelsea nad Middlesbrough 2:0. Bývalý defenzivní záložník odehrál v modrém dresu v letech 1990-1999 přes dvě stovky utkání, Di Matteovi také dělal asistenta ve West Bromwichi Albion.

"Eddie zná dobře klub i mnoho hráčů. Pracoval jsem s ním hodně dlouho a bylo pro něj snadné najít si čas a nabídnout nám pomoc," řekl jednačtyřicetiletý rodák ze Švýcarska.

Di Matteo konstatoval, že poslední dny byly v anglickém klubu složité, a vyzdvihl přínos svého předchůdce. "André přinesl některé pozitivní myšlenky a změny, ze kterých budeme i nadále těžit. Práci s ním jsem si užíval a zůstaneme přáteli do konce života," uvedl čtyřiatřicetinásobný italský reprezentant.

Di Matteo už absolvoval s hráči individuální pohovory. "Snažil jsem se je dostat do správného rozpoložení před těžkým úkolem, který nás čeká," řekl trenér, jehož prioritou je dostat se v anglické lize na čtvrté místo, zajišťující účast v Lize mistrů. "Blues" aktuálně ztrácí na Arsenal tři body.

Villas-Boas byl propuštěn po pouhých osmi měsících ve funkci a majitel klubu Roman Abramovič musí hledat už osmého trenéra od roku 2003, kdy Chelsea koupil. Britská média mezi nejvážnější kandidáty řadí Josého Mourinha, Rafaela Beníteze, Pepa Guardiolu, Joachima Löwa nebo Davida Moyese.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články