Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Dezinfikovaná hřiště i míče. La Liga promýšlí možná opatření

Mimořádná hygienická opatření zřejmě po znovuobnovení soutěže čekají La Ligu. Podle šéfa sdružení španělských fotbalových lékařů Rafy Ramose při každém zápase budou muset projít dezinfekcí nejen míče, ale i hrací plocha, a to dokonce i v poločasové přestávce. 

"Veškerý materiál, dokonce i hřiště, bude muset být dezinfikován před zápasem, v poločase a po něm. Můžete se nakazit od neznámého míče, ale když vás trefí dezinfikovaný balon na dezinfikovaném hřišti, je velmi těžké se nakazit," uvedl Ramos pro list El País.

Lékaři podle něj nemají strach pouze z nákazy nemocí COVID-19. Je přesvědčen, že hráčům hrozí po návratu na trávníky výrazně vyšší riziko zranění. "Nebojím se jen toho viru. Hráči budou osm týdnů bez zápasů, trénovali ve svých domovech a ne všichni mají tak velké domy, aby tam mohli posilovat," podotkl Ramos.

"Nevíme, jak dlouho se z toho budou dostávat, aniž by došlo k nárůstu zranění. Takže musíme tu dobu prodloužit, jak jen to bude nutné, abychom minimalizovali rizika," dodal.

Španělská liga se podobně jako další soutěže zastavila kvůli pandemii před polovinou března a zatím není jasné, kdy bude sezona pokračovat. Tabulku vede Barcelona před druhým Realem Madrid a třetí Sevillou, jejíž barvy hájí český gólman Tomáš Vaclík. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články