Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Devatenáctka na úvod kvalifikace hrála s Ruskem bez branek

Kyjov - Čeští fotbalisté do 19 let v prvním utkání kvalifikační skupiny o postup na mistrovství Evropy remizovali v Kyjově s Ruskem 0:0. Jelikož v druhém utkání Nizozemsko překvapivě také remizovalo s Izraelem 1:1, je boj o jediné postupové místo stále otevřený. Svěřenci trenéra Jaroslava Hřebíka působili především v první půli nervózním dojmem a těžko se prosazovali v ofenzivě. Míč častěji drželi techničtější Rusové, ale ani oni se do větších šancí nedostávali. "Rusy jsme v podstatě k ničemu nepustili. Ale sami jsme kazili hodně přihrávek a nebyli jsme vepředu tak nebezpeční. Po změně stran se to však zlepšilo a pak jsme soupeře přehrávali," zhodnotil zápas trenér Hřebík.

Nejblíže gólu byl po změně stran sparťanský útočník Skalák, který postupoval z úhlu sám na ruského brankáře, kterého však neprostřelil. V závěru se pak drali do šance Přikryl s dorážejícím Kadeřábkem, před kterým již byla odkrytá branka, ale ruský obránce na poslední chvíli míč odklidil.

"Kdybychom některou z těch šancí proměnili, tak bychom byli spokojení. Takhle jsme ale dva body ztratili. Rusové sice byli hodně silní, ale vyhrát jsme měli my. Chyběl ale ten gól," dodal Hřebík. 

V sobotu vyzvou Češi favorizované Nizozemce a jen vítězství jim udrží reálnou šanci na postup. "Bude to zajímavé utkání. Oba týmy půjdou za vítězstvím a Nizozemci se do nás po té dnešní remíze s Izraelem pustí. Jejich ztráta mě překvapila, protože mají hodně silný výběr, ale je pravda, že jsem to utkání ještě neviděl. Jen to ukazuje, že ani Izrael nesmíme podcenit," řekl trenér.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články