Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Darida přispěl gólem k výhře Herthy, Bayern rozcupoval Brémy

Berlín - Záložník Vladimír Darida gólem přispěl k výhře Herthy Berlín v prvním kole německé ligy 2:1 nad nováčkem z Freiburgu. Bayern Mnichov vykročil do nové sezony velmi sebevědomě, když na domácím hřišti zdemoloval 6:0 Werder Brémy. Útočník bavorského velkoklubu Robert Lewandowski si připsal hattrick.

První poločas na Olympijském stadionu v Berlíně nepřinesl žádné výraznější šance, až po přestávce se zejména domácí zlepšili v ofenzivě. Gólem mohl skončit už Daridův centr z 56. minuty, neboť jej Höfler odhlavičkoval na břevno vlastní branky.

O šest minut později ale už bývalý záložník Plzně a právě Freiburgu přesně zakončil přízemní kombinaci a vstřelil první gól Herthy v novém bundesligovém ročníku. Z respektu ke svému bývalému klubu branku příliš neslavil. Každý z posledních pěti Daridových ligových gólů poslal Herthu do vedení 1:0.

Ve třetí minutě nastavení ale nováček využil standardní situaci a Grifův rohový kop hlavičkou umístil do brány Höfler. Přesto Freiburg nezískal ani bod, neboť o dvě minuty později propasoval Schieber i s přispěním obráncovy teče míč za Schwolowova záda. U obou branek už Darida chyběl, neboť byl v 90. minutě vystřídán. Hertha porazila Freiburg poprvé od února 2010.

Robert Lewandowski skóruje do sítě Werderu Brémy
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst

Nejvyšší výhrou v prvním zápase úřadujícího mistra v bundesligové historii potěšili hráči Itala Carla Ancelottiho, který prožíval na lavičce Bayernu svou premiéru v německé lize. Mnichovští se už před dvěma týdny blýskli vítězstvím v německém Superpoháru.

Utkání měl Bayern pod kontrolou od samého úvodu a tón zápasu udal slepenými brankami v 9. a 13. minutě. Nejprve se krásně zpoza šestnáctky trefil Xabi Alonso a pak zaznamenal svou první trefu v utkání Lewandowski.

Polský kanonýr přidal druhou branku krátce po přestávce a po gólech kapitána Philippa Lahma a Francka Ribéryho zpečetil Lewandowski skóre v 77. minutě z penalty po faulu na Rafinhu.

Bezmoc brémského gólmana Felixe Wiedwalda sledoval ze střídačky zkušený český brankář Jaroslav Drobný, jenž přišel do Werderu v červnu po šestiletém působení v konkurenčním Hamburku.

Pierre-Emerick Aubameyang a André Schürrle
zdroj: Stringer

V Dortmundu se Pierre-Emerick Aubameyang nejprve prosadil hlavou po centru posily Schürrleho. V poslední minutě pak reprezentant Gabonu proměnil i pokutový kop. Mohuč v nastavení alespoň snížila.

Hamburk doma remizoval 1:1 s Ingolstadtem, když neudržel vedení. To mu ve 30. minutě zajistil Wood, kterému asistoval dlouhým výkopem brankář Adler. Rakouský reprezentant Hinterseer však deset minut před koncem zařídil remízu.

Celý zápas odehrál v dresu Hoffenheimu obránce Pavel Kadeřábek, jeho tým remizoval doma 2:2 s nováčkem Lipskem. Domácí byli po brance Utha z 83. minuty blízko třem bodům, v poslední minutě ale srovnal Sabitzer.

Zápas mezi Kolínem a Darmstadtem byl na chvíli přerušen kvůli bouřce. Brzy se však pokračovalo a domácí zvítězili 2:0.

Německá fotbalová liga - 1. kolo:

Bayern - Brémy 6:0 (13., 46. a 77. z pen. Lewandowski, 9. Alonso, 66. Lahm, 73. Ribéry), Augsburg - Wolfsburg 0:2 (35. Didavi, 89. Rodríguez), Dortmund - Mohuč 2:1 (17. a 90. z pen. Aubameyang - 90.+2 Muto), Frankfurt - Schalke 1:0 (13. Meier), Hamburk - Ingolstadt 1:1 (30. Wood - 79. Hinterseer), Kolín n/R - Darmstadt 2:0 (11. Risse, 61. Modeste), Mönchengladbach - Leverkusen 2:1 (45. Hahn, 85. Stindl - 79. Pohjanpalo), Hertha - Freiburg 2:1 (62. Darida, 90.+5 Schieber - 90.+3 Höfler), Hoffenheim - Lipsko 2:2 (55. Rupp, 83. Uth - 58. Kaiser, 90. Sabitzer).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články