Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Další přáteláky: Španělsko se rozešlo s Portugalskem bezgólově, Finsko selhalo s Estonskem

Nejen Češi a Italové měli v pátek večer na programu test před Eurem. Lahůdkou mělo být utkání v Madridu, kde se střetlo Španělsko s Portugalskem. Utkání ale příliš vzrušení nepřineslo a dopadlo 0:0. Překvapivý postoupivší na Euro Finsko neprokázalo dobrou formu, protože prohrálo 0:1 proti Estonsku.

Přípravné utkání Španělsko – Portugalsko
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Irina R. Hipolito

Portugalci sice v utkání neměli tak často míč na svých kopačkách, přesto se ve 23. minutě prosadili zásluhou Fonteho. Jeho gól však nebyl uznán kvůli útočnému faulu.

Domácí svěřenci Luise Enriqueho ještě v první půli odpověděli nebezpečnou hlavičkou Torrese, největší šance si však vypracovali až po přestávce. Nejprve mohl udeřit Sarrabia, který ve velké šanci před odkrytou brankou překopl. Minutu před koncem vychytal Kokeho střílený centr pohotový brankář Patricio. Největší příležitost měl v nastaveném čase Morata, ale při úniku trefil jen břevno.

Španělsko čeká ještě před Eurem 8. června duel s Litvou, Portugalce vyzve o den později v generálce Izrael.

Finsko má bídnou přípravu na premiéru 

Branku nevstřelili ani hráči Finska, kteří nezvládli poslední test před svou historickou premiérou na mistrovství Evropy a prohráli doma s Estonskem 0:1. O jedinou trefu se postaral v 59. minutě z penalty Rauno Sappinen.

Skandinávský celek prohrál třetí zápas za sebou a v letošním roce ještě ani jednou z pěti utkání nezvítězil. Zároveň vyšel po předchozí porážce v přípravě se Švédskem (0:2) znovu střelecky naprázdno. V základní skupině B na Euru Finové narazí na Dánsko, Rusko a Belgii.

Severní Makedonie si dodala seběvedomí

Výrazně lépe si vedl jiný účastník ME Severní Makedonie, která zdolala Kazachstán jasně 4:0. Poražený tým hrál celý druhý poločas bez vyloučeného Mužikova.

Maďaři porazili díky brance Schäfera 1:0 Kypr. Zvýšit náskok mohl v závěru z pokutového kopu Nikolics, ale vychytal ho gólman Neofytos. Maďary ještě čeká před ME 8. června přátelský duel s Irskem.

Přípravná fotbalová utkání:

Kosovo - Malta 2:1 (1:1)
Branky: 19. a 84. Rashica - 45.+1 Dimech.

Faerské ostrovy - Island 0:1 (0:0)
Branka: 70. Anderson

Slovinsko - Gibraltar 6:0 (4:0)
Branky: 11. a 34. Šporar, 17. a 57. Iličič, 38. Mlakar, 61. Gorenc-Stankovič.

Severní Makedonie - Kazachstán 4:0 (1:0)
Branky: 35. Alioski z pen., 57. Tričkovski, 74. Ristovski, 76. Čurlinov. ČK: 45.+2 Mužikov (Kaz.).

Finsko - Estonsko 0:1 (0:0)
Branka: 59. Sappinen z pen.

Španělsko - Portugalsko 0:0

Maďarsko - Kypr 1:0 (1:0)
Branka: 36. Schäfer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články