Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Další hvězda je na odchodu z Leicesteru, Mahríz to oznámil vedení klubu

Londýn – Leicester zřejmě brzy přijde o jednu z opor. Alžírský fotbalový útočník Rijád Mahríz chce odejít z klubu, jemuž před rokem pomohl k senzačnímu triumfu v anglické Premier League. O svém úmyslu už informoval vedení klubu, kterému v nedávno skončeném ročníku dlouho hrozil boj o záchranu, ale po dobrém konci soutěže skončil dvanáctý.

Slavící Rijad Mahríz z Leicesteru
zdroj: imago sportfotodienst

"Chci s nimi jednat čestně a upřímně. Proto jsem klubu oznámil, že cítím, že je čas udělat další krok," uvedl Mahríz. K loňskému titulu pomohl týmu 17 góly a byl vyhlášen nejlepším hráčem anglické ligy. Vyhrál také anketu o Afrického fotbalistu roku.

Šestadvacetiletý útočník se rozhodl odejít rok před vypršením čtyřleté smlouvy, kterou v Leicesteru podepsal po přestupu z Le Havru za 400 000 liber (12 milionů korun). Podle spekulací médií za něj mohou "Lišky" nyní chtít až 30 milionů liber (912 milionů korun), což by znamenalo jeden z nejdražších přestupů v historii anglického fotbalu.  

Mahríz by byl druhou hvězdou z loňského mistrovského kádru, která Leicester opustí. Už loni v létě odešel záložník N'Golo Kanté do Chelsea, kde se stal oporou a byl zvolen nejlepším hráčem ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články