Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Další český gólman pro Chelsea. Šebek se upíše Londýnu

Londýn - Osmnáctiletý český brankář Jan Šebek podepíše začátkem července smlouvu s fotbalovým klubem Chelsea. V Londýně už dva roky sbírá zkušenosti v tamní akademii a díky svým výkonům si vysloužil postup do seniorského áčka, kde je jedničkou Petr Čech. Již v březnu byl několikrát nominován jako brankářská trojka za Čechem a Portugalcem Hiláriem.

"Podepisuji kontrakt na dva roky. Je to splněný sen," potvrdil Šebek. Uplynulou sezonu, v níž na jaře chytal pravidelně za tamní béčko, označil Šebek za nejlepší v kariéře. Přesto si nedává v konkurenci krajana a reprezentační opory velké naděje. "Pro mě je prioritou, abych odchytal maximum zápasů za rezervu. Tam chci být jedničkou," dodal.

Šebek odešel do Chelsea z Tachova v květnu 2007, kdy byl v kádru reprezentace do 16 let. Jeho mateřský klub díky nynějšímu podpisu profesionální smlouvy získá finanční kompenzaci v řádech milionů korun. Podobnou cestou prošel už loni další mladík mezi tyčemi Marek Štech. Ten se upsal West Hamu United, na první start v áčku však ještě čeká.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články