Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Dal pět ze šesti izraelských gólů v Lize národů. Zahavi má skvělé zakončení i výběr místa, varuje Vaclík

Eran Zahavi jako hlavní úderná síla Izrele. Vstřelil pět ze šeti izraelských gólů v Lize národů. Klíčem k úspěchu české reprezentace proto bude uhlídat tohoto velmi nebezpečného útočníka, který skóroval v prvním vzájemném zápase. O jeho kvalitách dobře ví i gólman Tomáš Vaclík. Přímý přenos utkání Česko - Izrael vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 20:25.

Eran Zahavi
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Má skvělé zakončení pravou i levou. Vynikající výběr místa, dokáže si najít prostor pod balonem a odpoutat se velice rychle od obránců," popsal kvality Zahaviho Vaclík.

Třiatřicetiletý útočník PSV je jasným hlavním ofenzivním nebezpečím. Recept proti němu nenašli Češi ani před měsícem Slováci. Zahavi se v Trnavě postaral hattrickem o parádní obrat.

Hlavní nebezpečí je zřejmější i proto, že na začátku týdne neprošel testem na koronavirus další izraelský útočník Moanes Dabbur. "Je jasné, že to na něm bude stát," připustil Vaclík.

Je nám líto, video expirovalo.
Vaclík o největším izraelském nebezpečí

Přesto se národní tým nezaměřoval pouze na něj. "Brali jsme to jako celek, ale o něm se to ví. Dal nám branku, potom rozhodl následující zápas na Slovensku," zdůraznil reprezentační gólman.

Vaclík vyzdvihl především individuální kvalitu Izraelců. "Když se jim dá prostor, jsou velice silní na balonu, jsou hraví, snaží se hrát, prostrkávat to, nebojí se jít středem. Hráči, kteří hrají pod útočníky, jsou velmi silní jeden na jednoho, dokážou si vytvořit prostor i přečíslení," shrnul.

Receptem je podle brankáře Sevilly neúnavný presink, který nedá Izraelcům prostor. "Bude na ně platit způsob hry, který jsme předvedli v Izraeli, hlavně prvních šedesát minut, kdy jsme je nenechali hrát," podtrhl Vaclík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články