Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Čtvrtfinále Ligy mistryň sledovalo na Camp Nou přes 90 tisíc diváků

Světový rekord v návštěvnosti ženského fotbalu byl překonán. Odvetu čtvrtfinále Ligy mistryň mezi Barcelonou a Realem Madrid na stadionu Camp Nou sledovalo 91 553 diváků. Domácí favoritky zvítězily 5:2. Dosavadní absolutní maximum drželo finále mistrovství světa USA - Čína, které v roce 1999 na stadionu v Pasadeně navštívilo 90 185 fanoušků.

Je nám líto, video expirovalo.
Rekord v Barceloně. Na Ligu mistryň přišlo 91 553 fanoušků

"Myslím, že ten zápas otevře dveře mnoha dívkám. Jsem nesmírně pyšná, že je tohle díky našemu klubu vůbec možné. Může to odstartovat novou éru ženského fotbalu v Barceloně, Katalánsku, Španělsku a vlastně celém světě," odhadovala v předvečer utkání barcelonská kapitánka Alexia Putellasová.

Dosavadním rekordem ženského klubového fotbalu bylo 60 739 diváků na utkání španělské ligy mezi Atléticem Madrid a Barcelonou z roku 2019.

Barcelonské obhájkyně trofeje, které s celkovým skóre 8:3 postoupily do semifinále Ligy mistryň, obvykle hrají domácí ligové duely na stadionu Johana Cruyffa v tréninkovém areálu před průměrnou návštěvou 2983 diváků.

"Musela jsem zadržovat slzy, protože tohle bylo příliš bláznivé. Fanoušci po zápase neodcházeli a slavili s námi. Něco takového jsem si nedokázala ani představit, měla jsem husí kůži," řekla barcelonská křídelní hráčka Caroline Grahamová Hansenová pro streamovací službu DAZN.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články