Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Crystal Palace zaskočil Liverpool, Součkův West Ham padl s Fulhamem

Série neporazitelnosti přerušena. Fotbalisté Liverpoolu doma nestačili na Crystal Palace, jemuž podlehli 0:1. Nedařilo se ani Arsenalu, který padl s Aston Villou 0:2. Fulham si poradil s West Hamem 2:0. Kladivářům nepomohli ani Vladimír Coufal s Tomášem Součkem. 

Rozčarovaný trenér Liverpoolu Jürgen Klopp
zdroj: REUTERS

Ve 14. minutě poslal Crystal Palace do vedení Eze, jenž po Mitchellově přízemním centru zblízka překonal brankáře Alissona. Za další čtyři minuty se po podklouznutí Van Dijka dostal k samostatnému úniku Mateta. Francouzský útočník následně nízkým dloubnutím překonal vyběhnuvšího Alissona, ale domácí obránce Robertson na poslední chvíli míč vykopl z brankové čáry.

Liverpool byl v utkání sice lepším týmem, vyrovnat se mu však nepodařilo, a v lize tak prohrál na domácím stadionu poprvé od října 2022. Po čtvrteční domácí prohře 0:3 s Bergamem ve čtvrtfinále Evropské ligy tak svěřenci Jürgena Kloppa obdrželi další tvrdý direkt. Crystal Palace zvítězil po sérii pěti zápasů bez výhry a ze 14. místa má na sestupovou zónu náskok osmi bodů.

Arsenal zaváhal

Střídající Bailey poslal Aston Villu do vedení v 84. minutě. O tři minuty později zpečetil výsledek devatenáctým gólem v ročníku Watkins, čímž vyrovnal klubový rekord Bentekeho ze sezony 2013/14. Na prvního Haalanda z Manchesteru City ztrácí Watkins v tabulce střelců jednu branku.

Kanonýři klesli na druhé místo o dva body za Manchester City. Liverpool zaostává za Londýňany pouze o skóre. Čtvrtá Villa se v prvním poločase bránila tlaku, nakonec však zvítězila a posunula se tři body nad Tottenham, který odehrál o zápas méně.

Souček ani Coufal prohru neodvrátili

West Ham dotahoval už od deváté minuty. Iwobiho dlouhý míč do vápna zpracoval obránce Mavropanos přímo na nohu Pereiry, který si ho v klidu zpracoval, obešel brankáře a zavěsil. Druhý gól v 72. minutě opět padl po ose Iwobi  Pereira. Tentokrát brazilský záložník snadno doklepl Nigerijcův přízemní centr.

Zápas byl v 85. minutě přerušen, když se po srážce se spoluhráčem Álvarezem poroučel k zemi střídající Earthy z West Hamu. Devatenáctiletého hráče po ošetření odnesli ze hřiště na nosítkách.

Kladiváři jsou v tabulce na osmém místě, na pohárové příčky ztrácejí 12 bodů. Fulham je dvanáctý a má o šest bodů méně.

Anglická fotbalová liga – 33. kolo:

Liverpool – Crystal Palace 0:1 (14. Eze), West Ham – Fulham 0:2 (9. a 72. Pereira), Arsenal - Aston Villa 0:2 (84. Bailey, 87. Watkins).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články