Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Comeback ve velkém stylu. Messi dal po zranění dvě branky

Barcelona – Lionel Messi je zpět. Hvězdný útočník se po dvouměsíční pauze, kdy laboroval se svalovým zraněním, vrátil v zápase s Getafe a jako střídající hráč pomohl Barceloně dvěma zásahy k výhře 4:0 v prvním utkání osmifinále Španělského poháru. Odveta se hraje příští týden.

Lionel Messi
zdroj: ČTK/AP autor: Manu Fernandez

Argentinský kanonýr přišel na hřiště za velkého aplausu fanoušků v 64. minutě za stavu 2:0, který zařídil svými trefami Cesc Fábregas. Messi dal svůj první gól v 89. minutě, kdy se k němu odrazil míč ve vápně a hvězdný útočník ho poslal k levé tyči. Před druhou brankou v nastavení převzal míč pár metrů za půlící čárou a po dlouhém sprintu, při němž ho marně stíhali obránci, přehodil gólmana Jordiho Codinu.

"Evidentně fotbal hrát nezapomněl," komentoval Messiho výkon kapitán Barcelony Carles Puyol. "Dal góly, jaké vídáme od těch nejlepších hráčů," uvedl. "Více než góly mě ale těší, že jsem se cítil dobře fyzicky a mohl jsem hrát bez bolesti," řekl Messi.

Lionel Messi: "Moje představa je, že zůstanu a zakončím svou kariéru v Barceloně. Na tom se nic nezměnilo."

Čtyřnásobného držitele Zlatého míče FIFA pro nejlepšího fotbalistu světa těší, že se během jeho zranění ukázalo, že Barcelona umí hrát i bez něj. "Sledoval jsem naše zápasy a kluci beze mě hráli fantasticky. Nikdo není nenahraditelný," konstatoval Messi.

Messiho návrat udělal dojem i na trenéra Barcelony Gerarda Martina. "Messiho kariéra by se dala použít jako skvělý filmový scénář. Lidé si mysleli, že bude po zranění potřebovat čas, jemu ale stačí tři minuty na hřišti a je zpátky ve stejné formě, jakou měl předtím. Proto je tak dobrý," prohlásil Martino.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články