Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

City nakročili do čtvrtfinále výhrou v Kyjevě, Atlético remizovalo s PSV

Kyjev/Eindhoven - Fotbalisté Manchesteru City zahájili osmifinále Ligy mistrů výhrou 3:1 na hřišti Dynama Kyjev a přiblížili se premiérovému postupu mezi nejlepší osmičku soutěže. Ve druhém středečním zápase Atlético Madrid v Eindhovenu remizovalo 0:0 s domácím PSV, přestože hrálo přes dvacet minut v početní výhodě.

Radost fotbalistů Manchesteru City
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

City do utkání nevstupovali v ideálním rozpoložení, protože prohráli poslední tři soutěžní zápasy a naposledy v nedělním osmifinále Anglického poháru utrpěli s Chelsea debakl 1:5. Svěřenci Manuela Pellegriniho však v Kyjevě dokázali přečkat úvodní šance domácích a po čtvrthodině hry se ujali vedení. Touré z rohu sklepl hlavou míč na kanonýra Agüera a ten se tvrdou ranou nemýlil.

Pět minut před pauzou Manchester přidal druhý gól, když akci Agüera a Sterlinga zakončil na zadní tyči nepokrytý Silva. Pak ještě Agüero zahodil další velkou šanci a ze samostatného úniku netrefil branku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Dynamo Kyjev - Manchester City

Dynamo, za které hrál od začátku i bývalý liberecký záložník Rybalka, vstoupilo do druhé půle aktivně a v 59. minutě snížilo po tečované střele Bujalskije. Ten mohl v závěru i vyrovnat, ale brankář Hart ho tentokrát výborně vychytal. Poslední slovo měl v Kyjevě hostující Touré, jenž uzavřel skóre povedenou technickou ranou.

"Je to dobrý výsledek a jsme za něj šťastní. Půjdeme do odvety se slušnou šancí na postup, což se nám dříve nepoštěstilo. Dnes jsme vypadali jako tým, který je hladový po úspěchu," řekl kapitán City Vincent Kompany.

Dynamo Kyjev - Manchester City 1:3 (0:2)

Branky: 59. Bujalskij - 15. Agüero, 40. Silva, 90. Touré. Rozhodčí: Lahoz - Cerbrián, Del Palomar (všichni Šp.). Diváci: 53.691.

Dynamo Kyjev: Šovkovskij - Danilo Silva (66. Makarenko), Chačeridi, Dragovic, Vida - Garmaš (31. Veloso), Rybalka, Bujalskij - Jarmolenko, Teodorczyk (46. Moraes), González. Trenér: Rebrov.

Manchester City: Hart - Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy - Fernando, Fernandinho - Silva, Touré, Sterling - Agüero (90.+1 Iheanacho). Trenér: Pellegrini.

Atlético v Nizozemsku poprvé zahrozilo už ve čtvrté minutě po lobu Vietta, ale míč vykopl z brankové čáry stoper Bruma. Griezmannův únik poté zneškodnil domácí brankář Zoet. Šanci měli i hráči PSV a při pokusu Pröppera dobře zakročil gólman Oblak.

Po hodině hry sice hostující Godín dostal míč do sítě, jenže gól nebyl uznán pro faul při hlavičkovém souboji. V 68. minutě nastala komplikace pro Eindhoven, protože Pereiro byl po druhé žluté kartě vyloučen. Domácí však oslabení zvládli a ve čtvrtém soutěžním utkání za sebou neinkasovali.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání PSV Eindhoven - Atlético Madrid

Zkoušeli jsem všechno, ale nevyšlo to. Nebyli jsme v útoku dostatečně klidní a oni zase byli dobří v obraně," konstatoval obránce Atlética Filipe Luís. "Remíza je mrzutá, když chcete zvítězit, ale není to zas tak špatné. Příští zápas hrajeme doma a to je pro nás velká vzpruha," doplnil útočník španělského mužstva Antoine Griezmann.

PSV Eindhoven - Atlético Madrid 0:0

Rozhodčí: Orsato - Manganelli, Di Fiore (všichni It.). ČK: 68. Pereiro (PSV). Diváci: 34 948.

PSV Eindhoven: Zoet - Arias, Bruma, Moreno, Willems - Narsingh (65. Isimat-Mirin), Van Ginkel, Pröpper, Guardado (75. Hendrix), Locadia (86. Lestienne) - Pereiro. Trenér: Cocu.

Atlético Madrid: Oblak - Juanfran, Godín, Savič, Filipe Luís - Ó. Torres, Gabi, Saúl (74. Correa), Koke - Griezmann, Vietto (61. F. Torres). Trenér: Simeone.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články