Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

City mají zajištěn postup ze skupiny, blíží se k němu i Real a PSG

Praha - Hráči Manchesteru City si v předstihu už po čtyřech zápasech zajistili postup ze základní skupiny. Po dnešní výhře 5:2 nad CSKA Moskva doprovodí anglický tým do osmifinále suverénní Bayern Mnichov. Blízko k postupu mají i Real a PSG, přičemž oba týmy se svými soupeři remizovaly.

Utkání Manchester City - CSKA Moskva
zdroj: ČTK

Manchester City o víkendu zazářil při drtivém vítězství 7:0 nad Norwichem v anglické lize a formu si přenesl i do LM. Proti CSKA bylo k neudržení jeho útočné duo. Agüero zajistil první dvě trefy a zopakoval stejný výkon jako v Moskvě, Negredo úřadoval při dalších třech brankách.

Kanonýr hostů Doumbia se sice blýskl dvěma zásahy, ale třetí porážku svého týmu v soutěži odvrátit nedokázal. Manchester City do utkání nasadil v základní sestavě jedenáct zahraničních posil, což v LM z anglických celků předvedly jen Arsenal s Chelsea. CSKA se už může soustředit jen na souboj s Plzní o třetí místo, které zaručí pokračování v jarní fázi Evropské ligy.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester City - CSKA Moskva

Real Madrid sice v Turíně při své první cestě na nový stadion Juventusu prohrával po trefě domácího Vidala z penalty, ale po poločase jej postavily na nohy trefy hvězdného dua Ronaldo - Bale. Portugalec vyrovnal krátce po poločase a v letošním kalendářním roce vstřelil v LM už čtrnáctý gól, čímž stanovil nový rekord soutěže. Pak se za Real poprvé v prestižní soutěži prosadil i Bale, ale madridský tým si postupovou jistotu neodvezl.

Italským šampionům zařídil remízu útočník Llorente, který se proti svým krajanům prosadil stejně jako před dvěma týdny v Madridu. Juventus bude mít v posledních dvou zápasech co dělat, aby proklouzl dál, protože je ve skupině B zatím na posledním místě a na FC Kodaň i Galatasaray ztrácí bod. Kodaň doma zdolala Galatasaray 1:0, byť na soupeřovu branku vyslala pouhé dvě střely.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Juventus Turín - Real Madrid

PSG jen remizovalo s Anderlechtem

Slavit zatím nemůže ani Paris St. Germain. Poté, co v minulém kole jasně zvítězil na hřišti Anderlechtu, je jeho dnešní remíza 1:1 s bruselským klubem velkým překvapením. PSG dokonce prohrával, domácí tradičně zachránil útočník Ibrahimovič dvacet minut před koncem. Letos se v soutěži střelecky prosadil už posedmé, což v pařížském klubu v jedné sezoně dokázal jen slavný kanonýr George Weah v ročníku 1994/95. Olympiakos Pireus ve druhém utkání zdolal 1:0 Benficu Lisabon a dostal se na druhou pozici.

Manchester United ve skupině A udržel první místo i po bezbrankové remíze v San Sebastianu, ale k výhře měl blíž. Spolehlivý střelec Van Persie ovšem neproměnil penaltu, což se mu při předchozím působení v Arsenalu v LM nikdy nestalo. Baskický tým i díky selhání nizozemského reprezentanta má první bod. United vedou o bod před Leverkusenem, který si odvezl bod za další bezbrankovou remízu v Doněcku. V dresu Šachtaru odehrál celé utkání český záložník Tomáš Hübschman.

4. kolo fotbalové Ligy mistrů:

Skupina A:

Šachtar Doněck - Leverkusen 0:0
Rozhodčí: Collum (Skot.). Diváci: 50 115.

San Sebastian - Manchester United 0:0
Rozhodčí: Rizzoli (It.). ČK: 90. Fellaini (Manchester). Diváci: 30 998.

Skupina B:

Juventus Turín - Real Madrid 2:2 (1:0)
Branka: 42. Vidal z pen., 65. Llorente - 52. Ronaldo, 59. Bale. Rozhodčí: Webb (Angl.). Diváci: 40 696.

FC Kodaň - Galatasaray Istanbul 1:0 (1:0)
Branka: 6. Braaten. Rozhodčí: Atkinson (Angl.). Diváci: 36 204.

Skupina C:

Paris St. Germain - Anderlecht Brusel 1:1 (0:0)
Branky: 70. Ibrahimovič - 68. De Zeeuw. Rozhodčí: Strahonja (Chorv.). ČK: 82. Kljestan (Anderlecht). Diváci: 43 091.

Olympiakos Pireus - Benfica Lisabon 1:0 (1:0)
Branka: 13. Manolas. Rozhodčí: Skomina (Slovin.). Diváci: 31 461.

Skupina D:

VIKTORIA PLZEŇ - Bayern Mnichov 0:1 (0:0)
Branka: 65. Mandžukič. Rozhodčí: Lahoz (Šp.).

Manchester City - CSKA Moskva 5:2 (3:1)
Branky: 30., 51. a 90. Negredo, 3. z pen. a 20. Agüero - 45. a 71. z pen. Doumbia. Rozhodčí: Vellasco Carballo (Šp.). Diváci: 38 512.

City: Pantilimon - Zabaleta, Nastasič, Demichelis, Clichy - Fernandinho (46. Milner), Touré - Nasri (77. Navas), Agüero, Silva (66. Kolarov) - Negredo. Trenér: Pellegrini.

CSKA: Akinfejev - Nababkin, A. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Wernblom, Milanov (46. Elm) - Musa (45. Zuber), Honda (79. Vitinho), Tošič - Doumbia. Trenér: Sluckij.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články